Γρεβενά: Ο Στεφανής στην ορκωμοσία νεοσύλλεκτων οπλιτών 586 Μ/Π ΤΠ (ΦΩΤΟ)

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, σήμερα, Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, μετέβη στα Γρεβενά, όπου παρέστη σε ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων οπλιτών στο 586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού (Μ/Π ΤΠ).

Στην ορκωμοσία παρευρέθηκαν επίσης ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ και ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC–GR Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός.

Κλικ για μεγέθυνση:

Στον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε τα ακόλουθα:

«Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή για όλους σας. Πριν από λίγο δώσατε τον τιμημένο όρκο του Έλληνα στρατιώτη, την κορυφαία υπόσχεση προς την Πατρίδα, για την τήρηση των Νόμων και τη μέχρις εσχάτων υπεράσπισή του σημαντικότερου αγαθού της ανθρώπινης ύπαρξης, της ελευθερίας, αναλαμβάνοντας πλήρως την εθνική υποχρέωση να ανταποκριθείτε επιτυχώς στις προσδοκίες και στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Ορκιζόμενοι σήμερα, στα ιερά και στα όσια των προγόνων μας, που θυσιάστηκαν υπέρ πίστης και πατρίδας, δεν αναλαμβάνετε απλώς μια ύψιστη δέσμευση, αλλά συνδέεστε ηθικά με έναν αόρατο δεσμό μαζί τους, καλούμενοι να φανείτε αντάξιοι της βαριάς ιστορικής κληρονομίας, όποτε και αν κληθείτε να πράξετε το καθήκον σας.

Η κατάταξή σας στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού αποτελεί συνταγματική επιταγή και διαχρονικό κοινωνικό καθήκον, αλλά ταυτόχρονα είναι και η ύψιστη τιμή και ευθύνη που σας παρέχεται ως πολίτες, να υπηρετήσετε την Πατρίδα σας.

Για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το πολυτιμότερο οπλικό μας σύστημα και τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος των Ενόπλων μας Δυνάμεων και συνεπώς, το ειλικρινές ενδιαφέρον, ο δίκαιος χειρισμός του και η κατάλληλη αξιοποίησή του, αποτελούν προτεραιότητα κάθε επιπέδου Διοίκησης.

Να είστε βέβαιοι ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας σας θα αποτελείτε το κέντρο του ενδιαφέροντος των Διοικητών σας, οι οποίοι προσβλέπουν σ’ εσάς για την εκτέλεση της αποστολής των Μονάδων τους.

Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε στους λίγους μήνες της θητείας σας είναι αρκετές και πρωτίστως αφορούν στην προσαρμογή σας στον στρατιωτικό τρόπο ζωής.

Να φανείτε δυνατοί απέναντι στις δυσκολίες και να συμβάλλετε ενεργά στην αντιμετώπισή τους, με πάθος, καρτερία και επιμονή. Να δείχνετε υπευθυνότητα, ενδιαφέρον και ενεργό συμμετοχή σε όλες τις δράσεις που θα σας ανατίθενται. Να υπακούτε και να πειθαρχείτε στις διαταγές των ανωτέρων σας. Να προσέχετε την υγεία σας. Να είστε υπερήφανοι για την υπηρεσία που προσφέρετε στην Πατρίδα. Να είστε σίγουροι ότι, σε μερικά χρόνια από σήμερα, η στρατιωτική σας θητεία θα αποτελεί ένα κεφάλαιο της ζωής σας, το οποίο θα αναπολείτε με νοσταλγία και υπερηφάνεια.

Η θητεία σας αποτελεί μια δημιουργική φάση της ζωής σας, όπου σας δίνεται η δυνατότητα όχι μόνο να συνεισφέρετε στην άμυνα της Πατρίδας, αλλά να καταρτιστείτε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια και γνώση και να αποκτήσετε δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να ενταχθείτε με αξιώσεις στον δύσκολο και ανταγωνιστικό επαγγελματικό στίβο.

Ενστερνιστείτε τις στρατιωτικές αρετές, αντιμετωπίστε όλες τις προκλήσεις με αισιοδοξία, χαμόγελο, άριστες ανθρώπινες σχέσεις, πνεύμα νικητή και πίστη στον Θεό. Επιδείξτε ενδιαφέρον και υπευθυνότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας σας, έχοντας την Υπεραγία Θεοτόκο στο πλευρό σας. Τηρήστε με ευλάβεια τον όρκο που προ ολίγου δώσατε και προσφέρετε με ζήλο και ανιδιοτέλεια τις υπηρεσίες σας στην Πατρίδα.

Νέοι Στρατιώτες,

Έχετε το προνόμιο και την μοναδική ευκαιρία να υπηρετήσετε τη θητεία σας σε μια ιδιαίτερα εμβληματική χρονική συγκυρία, αφού φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα της Παλιγγενεσίας. Η επέτειος αυτή συνιστά για όλους μας εξαιρετική ευκαιρία ιστορικής αναψηλάφησης και εθνικής αυτογνωσίας, πράξη τολμηρού απολογισμού αλλά και ζωογόνου περίσκεψης, που θα μας επιτρέψει ως Έθνος να επαναστοχαστούμε πάνω στην αδιάσπαστη ενότητα που συνδέει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού.

Ως Έλληνες, καλούμαστε να αδράξουμε την ιστορική ευκαιρία, να εμπνευστούμε από την πολυκύμαντη ιστορική μας διαδρομή, να αντλήσουμε γνώση από τα σπουδαία επιτεύγματα, αλλά και τις επώδυνες αστοχίες μας, να ανασυνταχθούμε εσωτερικά και να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον, με αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη, αφήνοντας πίσω τη μιζέρια και την εμμονή σε στερεότυπες αντιλήψεις και παγιωμένες αγκυλώσεις.

Η επέτειος της Εθνεγερσίας αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία να εμπνευστούμε από την ιστορία μας, να οραματιστούμε το αύριο της χώρας και να επανασυστηθούμε με τη νέα, προοδευτική, σύγχρονη ταυτότητά μας στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σας εύχομαι υγεία και καλή στρατιωτική θητεία».

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

 1. Το έκανε πάλι το θαύμα του ο Στεφανής. Όλοι οι Αντιστράτηγοι του ΓΕΣ μιλάνε Αγγλικά, εκτός από έναν, τον οποίο έκανε Διοικητή στο Νατοϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη. Έτσι εξασφαλίστηκε η προβολή και η εθνική εκπροσώπηση στις συναντήσεις υψηλού επιπέδου των διοικητών του ΝΑΤΟ! Στεφανής είναι αυτός και κάνει ότι θέλει, ούτως ή άλλως είναι και εν δυνάμει υπουργός, οπότε ο Παναγιωτόπουλος με τον Φλώρο απλώς υπογράφουν τις διαταγές του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Στεφανής δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη στα ΝΕΑ: "Είμαι άνθρωπος που σκέφτεται πάντα το μέλλον. Πάντα σχεδιάζω αυτό που θα έρθει. Η διαμόρφωση του μέλλοντος αποτελεί για μένα κινητήρια δύναμη και κυρίαρχο στοιχείο της σκέψης μου. Πάντα ότι θέτω ως στόχο το πετυχαίνω". Την παρούσα περίοδο έχει πάρει εργολαβία την προώθηση των αμερικανικών φρεγατών. Εξ' ου και η επίσκεψη στον στόλο με τον Ζερβάκη τον σύμβουλο επενδύσεων του Μητσοτάκη. Το μέλλον του όπως το σχεδιάζει είναι ΥΕΘΑ με ή χωρίς βουλευτική εκλογή. Ο Παναγιωτόπουλος υποστηρίζει και αυτός τις αμερικανικές φρεγάτες για να φτιάξουν οι ΗΠΑ το λιμάνι στην Καβάλα και εξασφαλίσει βουλευτική εκλογή μέχρι τα βαθιά γεράματα. Όμως στο μπρα ντε φερ του ΥΕΘΑ θα κερδίσει ο Στεφανής. Έχει την υποστήριξη Μαρινάκη, Ζερβάκη, Ιδρύματος Νιάρχου και φυσικά των Αμερικανών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει...

   Διαγραφή
  2. .....Que sera, sera, Whatever will be, will be, The future's not ours to see, Que sera, sera, What will be, will be......
   .....Μαρινάκη, Ζερβάκη, Ιδρύματος Νιάρχου..... Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε Ιησούς κι Ιούδας, ρε τον "μπαγάσα" (όπως έλεγε και ο Τσίπρας πολυ σωστά), τους δουλεύει αριστοτεχνικά ψιλό γαζί όλους, δεξιούς και αριστερούς, πλούσιους και φτωχούς, ντόπιους και αλλοδαπούς, βιομηχάνους και βιοτέχνες, άτεχνους και καλλιτέχνες.

   Διαγραφή