Πανελλαδικές 2021: Προκήρυξη Εισαγωγής Αστυνομικών στη ΣΑΕΑ το 2021-22 (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Πανελλαδικές 2021: Προκήρυξη Εισαγωγής Αστυνομικών στη ΣΑΕΑ το 2021-22 (ΕΓΓΡΑΦΟ)

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

Διαγωνισμό για την εισαγωγή, των ήδη υπηρετούντων αστυνομικών (Ανθυπαστυνόμων, Αρχιφυλάκων, Υπαρχιφυλάκων και Αστυφυλάκων) γενικών καθηκόντων, στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Ημερήσιου Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

- Ο ακριβής αριθμός των εισαγομένων στη Σχολή, ανά κατηγορία, θα καθορισθεί με συμπληρωματική προκήρυξη. η οποία θα εκδοθεί μετά την υπογραφή της προβλεπόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη.

Οι υποψήφιοι δύνανται να συμμετάσχουν:

α. Για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα γραπτή εξέταση - άρθρο 13γ, Ν. 4186/2013 όπως ισχύει), που θα καλυφθούν:

- Κατά 40% από υποψηφίους, που συμμετείχαν στις γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2019, είτε:

- Κατά 60% από υποψηφίους, που συμμετείχαν στις γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2020 (ΠΑΛΑΙΟ και ΝΕΟ σύστημα).

β. Για το 90% των θέσεων, που θα καλυφθούν από υποψηφίους, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις γραπτές Πανελλαδικές εξετάσεις Ημερήσιων Γενικών Λυκείων έτους 2021.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Στις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 42 του Ν. 1481/1984 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, υπάγονται οι κατωτέρω περιπτώσεις υποψηφίων:

α) Πολύτεκνοι και τέκνα τους.

β) Τέκνα αναπήρων και θυμάτων πολέμου, καθώς και τέκνα αναπήρων ή θυμάτων εν ενεργεία ή εν συντάξει αστυνομικού προσωπικού ειρηνικής περιόδου.

γ) Τέκνα αναγνωρισμένων σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία ως αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

δ) Τέκνα ή εν χηρεία σύζυγοι αστυνομικού προσωπικού που έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας ή εξαιτίας της υπηρεσίας.

ε) Ένα τέκνο Ελλήνων πολιτών που έχασαν τη ζωή τους ή έχουν ανικανότητα σε ποσοστό τουλάχιστον 67% συνεπεία τρομοκρατικής πράξης.

στ) Γονείς τριών ζώντων τέκνων και τέκνα τους.

Από τον αριθμό των εισαγομένων που θα καθοριστεί με συμπληρωματική προκήρυξη, ποσοστό 10% θα προέρχεται από υποψηφίους των παραπάνω περιπτώσεων (α), (β), (γ), (δ) και (ε) και ποσοστό 4% θα προέρχεται από υποψηφίους της περίπτωσης (στ). Κατά τον υπολογισμό των θέσεων που αντιστοιχούν στις ανωτέρω ειδικές κατηγορίες, τυχόν κλασματικά υπόλοιπα δεν λαμβάνονται υπόψη. [Άρθρο 42, Ν. 1481/1984 (Φ.Ε.Κ./Α7152), όπως ισχύει]

Εάν ο αριθμός των επιτυχόντων υποψηφίων που ανήκουν στις ανωτέρω ειδικές κατηγορίες δεν καλυφθεί από τον αριθμό των θέσεων των κατηγοριών αυτών, οι θέσεις που υπολείπονται θα καλύπτονται από υποψηφίους επιλαχόντες της γενικής κατηγορίας, κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά.

1. Προϋποθέσεις συμμετοχής των υποψηφίων στις εξετάσεις.

Δικαίωμα συμμετοχής στις γραπτές εξετάσεις (90% των θέσεων) του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου, καθώς και για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα γραπτή εξέταση), για την εισαγωγή στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν Ανθυπαστυνόμοι, Αρχιφύλακες, Υπαρχιφύλακες και Αστυφύλακες, οι οποίοι:

α) Δεν υπερβαίνουν το 30ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους διενέργειας των εξετάσεων, δηλαδή την 31/12/2021. Κατά συνέπεια, στον παρόντα διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι έχουν γεννηθεί από την 01/01/1992 και μεταγενέστερα. [Άρθρο 9, Π.Δ. 4/1995 (Φ.Ε.Κ. 1-Α'/10-01-1995), όπως ισχύει].

β) Είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών, που τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) της Χώρας.

γ) Έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά. Διευκρινίζεται ότι ενώπιον της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής του Σώματος θα παραπεμφθούν, προς υγειονομική εξέταση, μόνο οι επιτυχόντες/σες στις εξετάσεις, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

δ) Έχουν ευμενή πρόταση των ιεραρχικά προϊσταμένων τους, από την οποία θα προκύπτει ότι διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα και διαγωγή.

Συμμετοχή στις εξετάσεις - Δικαιολογητικά:

Οι υποψήφιοι/ες, που πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ. 1 της παρούσης και επιθυμούν να συμμετάσχουν στις προαναφερόμενες εξετάσεις (90% ή 10% των θέσεων) πρέπει, αφενός να δηλώσουν τούτο στο μηχανογραφικό δελτίο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσα στις προβλεπόμενες από αυτό προθεσμίες, αφετέρου να υποβάλουν οι ίδιοι, είτε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) προς τις Υπηρεσιακές Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε αυτοπροσώπως εάν η προαναφερόμενη μέθοδος δεν είναι δυνατή στις Υπηρεσίες τους, επιπέδου τουλάχιστον Αστυνομικού Τμήματος, ανυπερθέτως μέχρι και τη Μ. Δευτέρα 26/04/2021 τα δικαιολογητικά που αναγράφονται στην προκήρυξη...

Διαβάστε αναλυτικά την σχετική απόφαση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια