Σάλος στην Τουρκία: 103 απόστρατοι ναύαρχοι καταγγέλουν «ισλαμοποίηση» του Στρατού

Σάλος στην Τουρκία: 103 απόστρατοι ναύαρχοι καταγγέλουν «ισλαμοποίηση» του Στρατού

Καταιγιστικές εξελίξεις έχουμε στη Τουρκία, όπου τα ξημερώματα της Κυριακής 103 απόστρατοι ναύαρχοι του τουρκικού πολεμικού ναυτικού εξέδωσαν μία ανακοίνωση που κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση για την προσπάθεια αλλαγής της συνθήκης του Μοντρέ αλλά και της προσπάθειας ισλαμοποίησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Η τουρκική κυβέρνηση ερμηνεύει ως απειλή πραξικοπήματος την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι 103 απόστρατοι αξιωματικοί του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Οι 103 ναύαρχοι αναφέρουν πόσο σημαντική είναι η συνθήκη του Μοντρέ, ότι είναι συμπλήρωμα της Συνθήκης της Λωζάνης και λένε ότι πρέπει να αποφευχθούν πράξεις αλλά και οποιαδήποτε ρητορική για την αλλαγή της συνθήκης του Μοντρέ.

Προ ημερών ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου δήλωνε πως ο Ερντογάν μπορεί να κάνει οτιδήποτε θελήσει με τη συνθήκη.

«Η Τουρκική Δημοκρατία, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπίσει δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις όπως έχει συμβεί στην ιστορία της», η φράση αυτή των Ναυάρχων θεωρήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση απειλή πραξικοπήματος.

«Καθίστε φρόνημα»

Αμέσως, η τουρκική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι θεωρεί την ανακοίνωση των ναυτικών «απειλή πραξικοπήματος».

Τονίζει, δε, στην απάντησή της «Να ξέρετε τα όριά σας».

Η εισαγγελία της Άγκυρας ήδη ξεκίνησε έρευνα γι’ αυτή την ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 2 τα ξημερώματα.

Εν τω μεταξύ, οι Καλίν και Οκτάϊ, έβγαλαν ανακοίνωση, αναφέροντας το εξής: «Καθίστε φρόνημα, γιατί θα υπάρχουν επιπτώσεις!».


ΠΗΓΗ: in.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Παντως΄οι΄Ελληνες΄εσωσαν΄τον΄Ερντογαν΄>Πληρώσαμε στην Τουρκία το κόστος του αεροπλανοφόρου TCG Anadolu! - Δώσαμε 589 εκ. δολ. για τουρκικά προϊόντα σε 3 μήνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή