Οι Τούρκοι «τρέμουν» Harpoon-Jassm-Meteor-Scalp και Exocet – Γιατί φοβούνται τον εξοπλισμό της Ελλάδας

Οι Τούρκοι «τρέμουν» Harpoon-Jassm-Meteor-Scalp και Exocet – Γιατί φοβούνται τον εξοπλισμό της Ελλάδας

Τα εξοπλιστικά προγράμματα που «τρέχει» η Ελλάδα με στόχο την αναβάθμιση της αποτρεπτικής της ικανότητας έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα την Άγκυρα όπως προκύπτει τόσο από δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων αλλά και απλών χρηστών του Διαδικτύου.

Οι Τούρκοι στέκονται ειδικά στα όπλα που θα πάρει η Ελλάδα, αναφέροντας τα Harpoon, Jassm, Meteor, Scalp και Exocet, τα οποία όπως λένε θα βάλουν δύσκολα στους ίδιους.

Πρόκειται, τονίζουν Τούρκοι χρήστες του διαδικτύου, για την πρώτη φορά που η Ελλάδα εξοπλίζεται λελογισμένα, μετά την κρίση των Ιμίων.

Πρόσφατα οι Σαουδάραβες πιλότοι των F-15 του Βασιλείου, είχαν 10 καταρρίψεις drones των Χούτι.

Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ένα δείγμα γραφής για το μέγεθος της απειλής που θα αντιμετωπίσουν τα τουρκικά drone στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο.

Πάντως οι Τούρκοι αναλυτές γνωρίζουν πως το μέλλον των τουρκικών drones στο Αιγαίο δεν θα είναι το καλύτερο.

Οι ίδιοι μάλιστα υποστηρίζουν πως ότι όπλο και να βάλουν οι Τούρκοι επάνω τους «θα τα διαλύσει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία».

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπτέραρχο, Ερντογάν Καρακούς και ο αξιωματούχο της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, Οσμάν Μπασμιούκι, ο οποίος υπηρέτησε ως πιλότος μαχητικών στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για πολλά χρόνια «υπάρχουν 45 αεροσκάφη T-6 με τα 25 από αυτά είναι πιθανό να οπλιστούν».

Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι, τα οπλισμένα ελληνικά T6 «θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των τουρκικών UAV και SİHAs».

Οι Τούρκοι εκτιμούν πως τα Ελληνικά T6 θα έχουν την δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων μικρού βεληνεκούς ενώ θα διαθέτουν «σύστημα ανίχνευσης» των τουρκικών Bayraktar, κατά των οποίων θα επιχειρούν.

«Η εμβέλεια των πυραύλων των μαχητικών αεροσκαφών (σ.σ. των ελληνικών) θα είναι πάντα μεγαλύτερη, ακόμη και αν χρησιμοποιούν πυραύλους με την ίδια απόδοση. Επειδή τα μαχητικά αεροσκάφη θα εκτοξεύσουν τον πύραυλο με υψηλή ταχύτητα, η αρχική ταχύτητα του πυραύλου θα είναι υψηλότερη και η εμβέλειά του θα είναι μεγαλύτερη. Με άλλα λόγια, ένα εχθρικό μαχητικό μπορεί να καταρρίψει (σ.σ. ένα Bayraktar) χωρίς να εισέλθει στην εμβέλεια του όπλου των τουρκικών SİHA», αναφέρουν.

Οι Τούρκοι επιτελείς τονίζουν πως τα τουρκικά drones δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές «αεροπορικής άμυνας» και αν συμβεί κάτι τέτοιο θα αποτελεί «σοβαρό σφάλμα».

Ο λόγος που οι Τούρκοι αξιωματούχοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας το πιστεύουν αυτό είναι επειδή όπως αναφέρουν «η ικανότητα των τουρκικών SİHA να εμπλέκονται σε αερομαχίες (σ.σ. dogfight) είναι μηδενική»

«Όταν το εχθρικό μαχητικό αεροσκάφος πλησιάσει τα Bayraktar δεν έχουν καμία πιθανότητα να ξεφύγουν», υπογραμμίζουν.


ΠΗΓΗ: newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια