ΥΕΘΑ για στελέχη ΣΞ: Η αποζημίωση επιτήρησης συνόρων συναρτάται από την επάρκεια πιστώσεων στον Π/Υ ΓΕΣ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

ΥΕΘΑ για στελέχη ΣΞ: Η αποζημίωση επιτήρησης συνόρων συναρτάται από την επάρκεια πιστώσεων στον Π/Υ ΓΕΣ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Έξι (6) μήνες απλήρωτοι οι Στρατιωτικοί στον Έβρο για τις περιπολίες στα σύνορα», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Η αποζημίωση των υπηρεσιών που εκτελούν τα στελέχη του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), στο πλαίσιο των μέτρων επιτήρησης και ασφάλειας των συνόρων για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, συναρτάται από την επάρκεια των εγγεγραμμένων πιστώσεων στους οικείους κωδικούς του Προϋπολογισμού των Γενικών Επιτελείων, εν προκειμένω δε του ΓΕΣ, και την πλήρωση των προϋποθέσεων του άρθρου 3 του ΠΔ 200/1993 (Α' 75).

Όσον αφορά στο προσωπικό το οποίο μετακινείται, προκειμένου να ενισχύσει τις εμπλεκόμενες στη φύλαξη των συνόρων Μονάδες, σε αυτό καταβάλλεται η σχετική αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο ΠΔ 200/1993.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι ήδη, από τις 27 Ιανουαρίου τρέχοντος έτους, έχουν αναληφθεί οι απαιτούμενες ενέργειες για την καταβολή αποζημίωσης στο στρατιωτικό προσωπικό για την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας, κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια