Έγγραφο Παναγιωτόπουλου για αποζημιώσεις εκτέλεσης υπηρεσιών Σ/Κ-αργίες σε ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ

Έγγραφο Παναγιωτόπουλου για αποζημιώσεις εκτέλεσης υπηρεσιών Σ/Κ-αργίες σε ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Φραγγίδης με θέμα «Αποζημίωση υπηρεσιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Η καταβολή αποζημίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) για εκτέλεση υπηρεσιών τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες συναρτάται από την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού (Π/Υ) εκάστου Κλάδου και τον αριθμό του δικαιούχου προσωπικού, παράγοντες που διαφοροποιούνται ανά Γενικό Επιτελείο, και συναφώς από τους σχετικούς περιορισμούς που τους διέπουν, βάσει των ισχυουσών δημοσιονομικών διατάξεων και των στόχων του εφαρμοζόμενου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ).

Αναλυτικά, το ΓΕΕΘΑ αποζημιώνει, για την εκτέλεση υπηρεσιών τα Σαββατοκύριακα, ανελλιπώς τα στελέχη των Κοινών Σωμάτων.

Αναφορικά με το ΓΕΣ, κατά το έτος 2019, μετά από ανακατανομή αδιαθέτων υπολοίπων από διάφορους ΑΛΕ του Π/Υ του, προέβη στην αποζημίωση των υπηρεσιών που εκτελέσθηκαν εντός του ιδίου έτους. Παράλληλα, έχουν ήδη αναληφθεί οι απαιτούμενες ενέργειες για την καταβολή αποζημίωσης στο στρατιωτικό προσωπικό για την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας, Σαββατοκύριακα και αργίες, κατά το έτος 2020.

Αναφορικά με το ΓΕΝ, έχει ολοκληρωθεί η καταβολή αποζημίωσης στο προσωπικό το οποίο συμμετείχε ενεργά κατά το έτος 2020, στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.

Η ενίσχυση που διατέθηκε το 2020 στο ΓΕΝ, για την καταβολή της ανωτέρω αποζημίωσης, ανέρχονταν στο ποσό των 2.950.000€ στον ΑΛΕ 2420403001. Τα ποσά που χορηγούνται ως αποζημίωση για την εκτέλεση 24ωρων υπηρεσιών, κατά τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες, βαρύνουν τις πιστώσεις Π/Υ ΓΕΝ έκαστου έτους, στον ίδιο ΑΛΕ, ενώ η εν λόγω αποζημίωση καταβάλλεται στο μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό απολογιστικά στο τέλος έκαστου μήνα.

Τέλος σε ό,τι αφορά στο ΓΕΑ, για την καταβολή των αποζημιώσεων του τελευταίου εξαμήνου έτους 2020, έχουν ήδη διατεθεί πιστώσεις και τα καταβαλλόμενα τελούν υπό εκκαθάριση και οι πιστώσεις που είχαν προβλεφθεί για αυτό τον σκοπό ενεγράφησαν επί του ΑΛΕ 2420403001.

Επίσης, οι αποζημιώσεις εκτέλεσης υπηρεσιών κατά τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες καταβάλλονται και συμπεριλαμβάνονται στις αποζημιώσεις οδοιπορικών εξόδων που, για το έτος 2021, ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 4.540.000,00€ και υπολογίζονται απολογιστικά, ενώ η καταβολή αποζημιώσεων για υπηρεσίες που εκτέλεσαν τα στελέχη Σαββατοκύριακα και επίσημες αργίες κατά το έτος 2020 τελεί υπό ολοκλήρωση.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

 1. Σταμάτησα να διαβάζω στο ''Η καταβολή αποζημίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) για εκτέλεση υπηρεσιών τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες συναρτάται από την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού (Π/Υ) εκάστου Κλάδου και τον αριθμό του δικαιούχου προσωπικού''. Ειλικρινά, ποιος φωστήρας σκέφτεται τέτοιες απαντήσεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αχ βρε Νικολάκη, τι σου δίνουν και υπογράφεις; Για την ιστορία στις αποζημιώσεις των στελεχών ΜΟΝΟ του ΣΞ, σκ@τ@ τα έκανε ο μπάκακος ΑΓΕΕΘΑ επί σφυριζοσαχλανέλ με την εξομοίωση ΟΛΩΝ, γνωρίζοντας όμως ότι οι άλλοι δύο κλάδοι είχαν κάνει τα "κουμάντα" τους, λες και ο ΣΞ ειναι η πλέμπα, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι απο κανέναν στραταίο. Η ντροπή δεν υπάρχει.Τώρα τι συζητάμε, να'χαμε να λέγαμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Την εποχή τη δική μου,πριν απο 20 χρόνια περίπου, για να πραγματοποιηθεί μία δαπάνη έπρεπε να είχε διατεθεί στη Μονάδα και η αντίστοιχη ΠΙΣΤΩΣΗ. Η ανάθεση 24ωρης υπηρεσίας συνιστά πραγματοποίηση δαπάνης αποζημίωσης προσωπικού. Πώς διατάσσει ο διοικητής της Μονάδος την πραγματοποίηση τέτοιας δαπάνης χωρίς πίστωση; Η ώρα που οι συνδικαλιστές θα αρνούνται την εκτέλεση τέτοιων υπηρεσιών ή θα στέλνουν τον Διοικητή στα δικαστήρια γιατί διέταξε την πραγματοποίηση δαπάνης χωρίς πίστωση νομίζω ότι δεν είναι μακρυά. Η προηγούμενη κυβέρνηση των.......,αποφεύγω τον χαρακτηρισμό, με τους νόμους που ψήφισε έθεσε σε κίνδυνο την ομαλή και εύριθμη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων. Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση των δηλών ενώ το έχει διαπιστώσει αυτό αρνήται να προχωρήσει στην κατάργησή τους. Αναφέρομαι στους νόμους για το νέο ασφαλιστικό,τον συνδικαλισμό στις Ε,Δ,και το νέο μισθολόγιο, Ελπίζω ένα συνέδριο-συμπόσιο να εξετάσει άν και κατά πόσο οι παραπάνω νόμοι μπορούν να εφαρμοσθούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τώρα φίλε adp52 πρώτα πραγματοποιείται η δαπάνη και μετά λέμε σας τα χρωστάμε........

  ΑπάντησηΔιαγραφή