Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της στρατιωτικής παρελάσεως-Ποια τμήματα θα λάβουν μέρος

ΦΩΤΟ: Αρχείου

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Σκοπός της στρατιωτικής παρέλασης είναι οι απανταχού Έλληνες να αισθανθούν υπερήφανοι για την ένδοξη ιστορία τους και να κρατήσουν άσβεστη την φλόγα του Ελληνικού Γένους.

Με τη διεξαγωγή και της δεύτερης δοκιμαστικής παρελάσεως, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (22/03/2021) στην ιστορική Αεροπορική Βάση Δεκελείας στο Τατόϊ, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων για τη μεγάλη, επετειακή, στρατιωτική παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Συμφώνως με τις εντολές του Στρατηγού Φλώρου, καθώς και τον λεπτομερή και έγκαιρο σχεδιασμό των αρμόδιων φορέων του Επιτελείου, «η στρατιωτική παρέλαση παρά την πανδημία που μαστίζει όλη την υφήλιο, θα είναι αντάξια της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση», όπως σημείωναν στρατιωτικές πηγές, προσθέτοντας ότι «Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να τιμηθούν οι αγώνες των προγόνων μας και ταυτόχρονα οι απανταχού Έλληνες να αισθανθούν υπερήφανοι για την ένδοξη ιστορία τους και να κρατήσουν άσβεστη την φλόγα του Ελληνικού Γένους. Παράλληλα μέσα από τα τμήματα και τα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων που θα παρελάσουν θα εκπεμφθεί μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να διασφαλίσουν την Εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας ως άξιοι συνεχιστές των Ηρώων του 1821».

Ενδεικτικά στη φετινή, επετειακή, παρέλαση της 25ης Μαρτίου των Αθηνών θα λάβουν μέρος:

Φάλαγγα ιστορικών τμημάτων.

Παιδιά με παραδοσιακές στολές.

Ιστορικές σημαίες (Φιλικής Εταιρείας, Ιερού Λόχου, Λάβαρο Αγίας Λαύρας κ.α.)

Έφιππο τμήμα.

Τμήμα ανδρών με παραδοσιακές στολές Ναύτη.

Μηχανοκίνητo τμήμα του Στρατού Ξηράς, όπου μεταξύ άλλων θα παρελάσει επετειακό Άρμα Μάχης και συστήματα Μη επανδρωμένων Αεροχημάτων (SPERWER).

Μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα PATRIOT και «ΒΕΛΟΣ».

Μηχανοκίνητο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μηχανοκίνητο τμήμα του Λιμενικού Σώματος.

Μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Φάλαγγα πεζοπόρων τμημάτων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Διελεύσεις αεροπορικών μέσων των τριών κλάδων των ΕΔ, όπου μεταξύ άλλων θα διέλθουν ελικόπτερα NH-90 και OH-58D Kiowa Warrior, το μερικώς αναβαθμισμένο αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων P-3B Orion, ενώ μαζί με τα μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ θα εκτελέσουν διέλευση σχηματισμοί F-16 USAFE (ΗΠΑ), Rafale (Γαλλία) και Voyager (Ηνωμένο Βασίλειο), που δεν είναι άλλο από ένα αεροσκάφος της RAF τύπου Airbus A330, διπλού ρόλου (εναέριο ανεφοδιασμό και μεταφορικό), και το οποίο την προηγούμενη ημέρα θα έχει μεταφέρει στην Αθήνα τον Διάδοχο Κάρολο και τη σύζυγό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων, καθώς και ελλιμενισμός μονάδων του ΠΝ σε όλη τη χώρα.

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια