Ανέλαβε τη Διοίκηση της 32 ΤΑΞ ΠΖΝ ο Βολιώτης Ταξίαρχος Δημ. Δρόσος

Ανέλαβε τη Διοίκηση της 32 ΤΑΞ ΠΖΝ ο Βολιώτης Ταξίαρχος Δημ. Δρόσος

Φωτό: Ο παραδίδων και ο παραλαμβάνων Διοικητής (στην φωτό δεξιά), επισκέφθηκαν την 16/03/2021 την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη και συζήτησαν θέματα συνεργασίας της Περιφερειακής Αρχής με τις ΕΔ - Πηγή: myvolos.net

Άλλαξε χέρια χθες (17/03/2021) η Διοίκηση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Βόλο, από τον Ταξίαρχο Σαράντη Τυλιγαδά, στον Ταξίαρχο Δημήτριο Δρόσο, σε τελετή που έγινε στο Στρατόπεδο «Γεωργούλα», χωρίς την παρουσία προσκεκλημένων, λόγω της πανδημίας του Covid.

Ο νέος Διοικητής τοποθετήθηκε στον Βόλο από το ΓΕΣ, ενώ ο κ. Τυλιγαδάς αναλαμβάνει τη θέση του Υποδιοικητή στην 1η Μεραρχία Πεζικού (Σμύρνη) με έδρα τη Βέροια.

Βολιώτες και οι δύο Ανώτατοι Αξιωματικοί, στις ημερήσιες διαταγές τους μίλησαν με τα καλύτερα για τον τοπικό Σχηματισμό των Ειδικών Δυνάμεων και την πόλη του Βόλου.

Ο Ταξίαρχος Δημ. Δρόσος έκανε λόγο για ύψιστη τιμή του να αναλάβει τη Διοίκηση της 32ης Ταξιαρχίας και δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά του. Όπως είπε, του δίνεται η ευκαιρία να διοικήσει έναν Σχηματισμό με υψηλό φρόνημα και επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, που αποτελεί αιχμή του δόρατος για κάθε επιβολέα.

Ο νέος Διοικητής τόνισε ότι ο θεμέλιος λίθος που θα οικοδομηθούν όλες οι δραστηριότητες θα είναι η εμπιστοσύνη και ζήτησε ευσυνειδησία, εσωτερική πειθαρχία και αυστηρή προσήλωση στο στρατιωτικό καθήκον από τα στελέχη της μονάδας.

Από την πλευρά του ο παραδίδων διοικητής, τόνισε ότι κλείνει ο κύκλος του στην Ταξιαρχία Πεζοναυτών που άνοιξε πριν 30 χρόνια από το 1991 που παρουσιάστηκε ως Ανθυπολοχαγός στο 505 Τάγμα, ως το 2021 ως διοικητής της Ταξιαρχίας.

Απευθυνόμενος στα στελέχη, τόνισε ότι με τις στρατιωτικές τους ικανότητες, την τόλμη και την πίστη τους στο θετικό αποτέλεσμα, έκαναν όλους να τους παραδεχτούν και τον ίδιο να καμαρώνει, πιστεύοντας ότι αν κάποτε απαιτηθεί, θα είμαστε εκεί και θα νικήσουμε.

Επίσης είπε ότι η Ταξιαρχία Πεζοναυτών είναι παντού για την πατρίδα, ήταν τιμή του που υπήρξε διοικητής και ευχήθηκε στον νέο διοικητή υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο του.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε την στρατιωτική ηγεσία για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, τις στρατιωτικές μονάδες της Μαγνησίας, το Λιμεναρχείο, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και τον Δήμο Βόλου, που υπήρξαν αρωγοί στις προσπάθειες, τους πολίτες του Βόλου και της Μαγνησίας, καθώς και την οικογένειά του για την υπομονή και την κατανόησή της.

Ο Τρικεριώτης Ταξίαρχος κ. Σαράντης Τυλιγαδάς μετακινήθηκε στην 1η Μεραρχία Πεζικού (Σμύρνη) στη Βέροια ως Υποδιοικητής ενώ ο Βολιώτης νέος Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Βόλου έχει υπηρετήσει στο παρελθόν στην 32η Ταξιαρχία και είναι, όπως και ο προκάτοχός του, ιδιαίτερα αγαπητός στο στρατιωτικό προσωπικό.

Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου συγχαίρει τον Βολιώτη Ταξίαρχο, Δημήτρη Δρόσο, για την ανάληψη καθηκόντων του ως Διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, τον καλωσορίζει πίσω στην πόλη του και του εύχεται καλή επιτυχία.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια