Όταν ο υπουργός Άμυνας συνάντησε τον Γάλλο πιλότο του Rafale

Όταν ο υπουργός Άμυνας συνάντησε τον Γάλλο πιλότο του Rafale

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνομίλησε με Γάλλο πιλότο του Rafale

Ίσως ήταν η πρώτη φορά που ο νεαρός Γάλλος πιλότος ενός Rafale, είδε με την προσγείωσή του στην Τανάγρα να τον πλησιάζει ένας κουστουμαρισμένος κύριος, συνοδευόμενος από συνεργείο τηλεόρασης και φωτογράφους.

Ο εν λόγω κύριος δεν ήταν άλλος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος όχι μόνον πλησίασε το γαλλικό μαχητικό, αλλά θέλησε να ανέβει στη σκάλα και να συναντήσει τον πιλότο μέσα στο κόκπιτ του.

Και είχε συνομιλία μαζί του, με τον Γάλλο πρεσβευτή στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ να παρακολουθεί από λίγα μέτρα πιο μακριά τη συνομιλία.

Τα Rafale πέταξαν έως την Κάρπαθο

Ο Γάλλος πιλότος μαζί με άλλα τρία Rafale μόλις είχαν επιστρέψει από μια πτήση στο Αιγαίο, έφτασαν έως την Κάρπαθο, πέρασαν πάνω από τη Σκύρο, έκαναν ασκήσεις με ελληνικά Mirage και F-16, όπως εικονική προσβολή στόχων, αλλά και αναχαιτίσεις καθώς και εικονικές αερομαχίες.

Αλλά την ώρα που γίνονταν όλα αυτά η τουρκική πολεμική αεροπορία έστειλε πάνω από το Αιγαίο τέσσερα κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN-235 τα οποία πραγματοποίησαν 31 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Ωστόσο δεν ήταν μόνον το πιλοτήριο του Rafale που ήθελε να δει από κοντά ο υπουργός Άμυνας, ήθελε να δει και το πιλοτήριο ενός F-16 Viper. Έτσι πήγε στην ΕΑΒ και είδε το F-16, το οποίο έφυγε για αναβάθμιση χθες στο Τέξας μέσω Γερμανίας.

ΠΗΓΗ: «ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ»

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ναι ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν τον γάλλο πιλότο όταν τον πλησίασε ο κουστουμαρισμένος κύριος....LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή