Rafale: Ξεκίνησε η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων (ΒΙΝΤΕΟ)

Rafale: Ξεκίνησε η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Έλληνες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται στη Γαλλία προκειμένου να ξεκινήσουν την εκπαίδευση τους στα γαλλικά μαχητικά 4++ γενιάς Rafale τα οποία απέκτησε η χώρα μας, με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και της Γαλλίδας ομολόγου του Φλοράνς Παρλύ στις 25 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Mega, οι πιλότοι της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας αναμένεται να ξεκινήσουν την εκπαίδευση τους στα γαλλικά μαχητικά, όπως προβλέπει η συμφωνία, με στόχο τους επόμενους μήνες και πιο συγκεκριμένα το καλοκαίρι να ξεκινήσει η παράδοση τους στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος για τον εξοπλισμό των αεροσκαφών (τηλεκατευθυνόμενα βλήματα Meteor) καθώς και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις των υπαρχόντων βλημάτων (τύπου Mica, Scalp και Ecoxet) ανέρχεται σε 400 εκατ. ευρώ χωρίς τις κρατήσεις.

Η παραλαβή των πρώτων έξι μεταχειρισμένων μαχητικών Rafale θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2021 με ρυθμό ένα ανά μήνα. Τα έξι καινούργια μαχητικά θα παραληφθούν την άνοιξη του 2022, ενώ τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα αναμένεται να παραδοθούν αρχές του 2023.

Παράλληλα, μπαίνει στην τελική φάση η αξιολόγηση για την προμήθεια των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, με τις προτάσεις των ΗΠΑ και τις Γαλλίας να βρίσκονται σε προτεραιότητα.


ΠΗΓΗ: megatv.com - onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. θ α δωσω συγχαρητήρια σε αυτην την κυβερνηση για την αγορα αυτην και για την στελεχωση των ενοπλων δυναμεων αν και την κατακρινω σε αλλα θεματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή