Επίσημη Επίσκεψη Α/ΓΕΕΘΑ στα ΗΑΕ-Παρακολούθησε την έναρξη των Εκθέσεων IDEX & NAVDEX 2021 (ΦΩΤΟ)

Επίσημη Επίσκεψη Α/ΓΕΕΘΑ στα ΗΑΕ-Παρακολούθησε την έναρξη των Εκθέσεων IDEX & NAVDEX 2021 (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρακολούθησε την τελετή έναρξης των Εκθέσεων IDEX & NAVDEX 2021, οι οποίες πραγματοποιούνται υπό την ευγενική υποστήριξη της Α.Υ. του Προέδρου των Η.Α.Ε. Σεΐχη Khalifa bin Zayed Al Nahyan στο Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο του Άμπου Ντάμπι. Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Διάδοχος Πρίγκηπας του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχης Mohammed bin Zayed Al Nahyan, τον οποίο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να χαιρετίσει μαζί με τους υπολοίπους υψηλούς προσκεκλημένους.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ακολούθως περιηγήθηκε στους χώρους του Εκθεσιακού Κέντρου, επισκέφθηκε τα περίπτερα εκπροσώπων της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και υψηλής αμυντικής τεχνολογίας των ΗΑΕ, καθώς και τον εκθεσιακό χώρο της LOCKHEED MARTIN, όπου και είχε συνομιλίες με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Επίσης και εντός του πλαισίου της επίσημης επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί για τρίτη φορά σε διάστημα ενός έτους με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΓΕΕΔ) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), Lieutenant General Hamad Mohammed Thani Al Rumaithi, με τον οποίο σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν την άριστη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο Χωρών, επί της διατήρησης και περαιτέρω εμβάθυνσης της οποίας δεσμεύτηκαν εκ νέου και οι δύο.

Επιπλέον ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε και με τον ΑΓΕΕΔ της Ιορδανίας Major General Yousef Huneiti, με τον οποίο αφού αναφέρθηκαν στους πολυετείς και ισχυρούς στρατιωτικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, καθώς και πληθώρα θεμάτων που αφορούν στην συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. Ενδεικτική του άριστου κλίματος της συζήτησης ήταν επίσης η πρόσκληση του ΑΓΕΕΔ της Ιορδανίας στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να επισκεφθεί επισήμως την Ιορδανία το ταχύτερο δυνατό και σε χρόνο της επιλογής του, την οποία και απεδέχθη ευχαρίστως.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια