Στην ΕΑΒ ο Παναγιωτόπουλος-Αυτοψία στο αναβαθμισμένο F-16 Viper (ΦΩΤΟ)

Στην ΕΑΒ ο Παναγιωτόπουλος-Αυτοψία στο αναβαθμισμένο F-16 Viper (ΦΩΤΟ)

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021, τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Αντιπτέραρχο ε.α. κ. Θεόδωρο Λάγιο.

Τον Υπουργό υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΑΒ κ. Ιωάννης Κούτρας και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτριος Παπακώστας. Στη συνάντηση κατά την οποία έγινε παρουσίαση των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, με έμφαση στο πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 σε Viper καθώς και των μεταγωγικών C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος Διεθνών Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων της «Lockheed Martin Aeuronautics International» κ. Ντένης Πλέσσας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεναγήθηκε στο πρότυπο αεροσκάφος F-16 το οποίο αναβαθμίστηκε στην εκδοχή Viper ,στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απογειωθεί για τις Η.Π.Α. όπου θα υποστεί εκτεταμένο τεχνικό έλεγχο. Στη συνέχεια, ο Υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους παραγωγής και συναντήθηκε με τους εκπρόσωπους του Σωματείου Εργαζομένων. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης εξέφρασε τα θετικά σχόλιά του και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της ΕΑΒ στην υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια