Δίκαιη αντιμετώπιση ΕΠΟΠ στη βαθμολογική τους εξέλιξη (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Ερώτηση (4128/12-02-21) στη Βουλή κατέθεσαν οι Βουλευτές Γκόκας Χρήστος, Κεγκέρογλου Βασίλειος και Φραγγίδης Γεώργιος, προς Υπουργό Εθνικής Άμυνας, με θέμα «Δίκαιη αντιμετώπιση των ΕΠ.ΟΠ. στη βαθμολογική τους εξέλιξη»

Ειδικότερα:

Κύριε Υπουργέ,

Οι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων και μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους καθήκον έχουν τη διαρκή υπεράσπιση της πατρίδας μας. Όμως για την βαθμολογική τους εξέλιξη και ιδιαίτερα για τα στελέχη που είναι πτυχιούχοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ακολουθείται μια διαφορετική και άδικη διαδικασία σε σχέση με τους συναδέλφους τους.

Με βάση αρκετές επιστολές των ΕΠ.ΟΠ. που έχουμε λάβει, φαίνεται αυτή η διαφορετική αντιμετώπιση, η οποία δημιουργεί αίσθηση αδικίας μεταξύ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή η αδικία κρίνεται αναγκαίο να αποκατασταθεί για τους ΕΠ.ΟΠ. που κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα, και να εφαρμοστεί η βαθμολογική και μισθολογική τους αναβάθμιση.

Επίσης οι ΕΠ.ΟΠ. δεν πρέπει να αποτελούν κάποια διακριτή ομάδα στρατιωτικών με διαφορετική μεταχείριση για τα στελέχη της, τα οποία θέλοντας να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις σπουδάζουν στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και αποφοιτούν. Αντιθέτως τέτοιες ενέργειες θα πρέπει να επιβραβεύονται όπως γίνεται και στους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,

Προτίθεστε να αποκαταστήσετε την αδικία των Πτυχιούχων ΕΠ.ΟΠ., με την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, για την αντίστοιχη βαθμολογική τους εξέλιξη με τους υπόλοιπους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων;

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια