Τι δήλωσε ο ΥΕΘΑ για καταπάτηση νησίδας στον ποτ. Έβρο από τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Καταπάτηση νησίδας στον ποταμό Έβρο από τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Οι Ένοπλες Δυνάμεις σύμφωνα με την Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική (ΕΘΣΣ), προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ασφάλειας και επιτήρησης του χερσαίου, θαλάσσιου και εναερίου χώρου της Πατρίδας, συμβάλλοντας στην έγκαιρη αντιμετώπιση κάθε μορφής απειλής κατά των εθνικών συμφερόντων.

Σε καθημερινή βάση υλοποιείται ένα συνολικό πλέγμα επιτήρησης - παρακολούθησης όλης της παρέβριας περιοχής με προσωπικό, περίπολα, οχήματα, κάμερες και υπάρχει άμεση εικόνα όλων των δραστηριοτήτων στην γειτονική πλευρά.

Συνεπώς, τα σύνορα της Ελλάδας είναι σαφώς καθορισμένα και απολύτως ασφαλή. Επιπλέον, τονίζεται ότι δε σημειώθηκε ουδεμία καταπάτηση ελληνικού εδάφους από τις τουρκικές δυνάμεις, ώστε να απαιτείται ανακατάληψή του.

Τέλος, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας, εκ της αποστολής τους, εγγυώνται διαχρονικά την εδαφική ακεραιότητα αυτής, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στα γεγονότα του Έβρου και του ΝΑ Αιγαίου.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια