Λύσεις σε ΑΣΣΥ-Μισθολογικό ΕΜΘ-Ηλικιακά όρια ΕΠΟΠ ζήτησε από ΥΕΘΑ ο Κ. Μαραβέγιας

Τα ζητήματα που αφορούν τους αξιωματικούς αποφοίτους στρατιωτικών σχολών, τους επαγγελματίες οπλίτες και τους εθελοντές μακράς θητείας, έθεσε υπόψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικ. Παναγιωτόπουλου, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κων. Μαραβέγιας, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.

Ο κ. Μαραβέγιας ευχαρίστησε αρχικά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την τακτοποίηση του θέματος των αξιωματικών προερχόμενων από ΑΣΣΥ έτους 1990 και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει πλέον μια επίσης δίκαιη ρύθμιση τόσο για εκείνους του 1991 όσο και του 1992.

Ειδικότερα, ο βουλευτής Μαγνησίας ζήτησε να δρομολογηθεί άμεσα η άρση της αδικίας για τους αποφοίτους στρατιωτικών σχολών ΑΣΣΥ καθώς τα σημερινά δεδομένα έχουν συνέπειες στην βαθμολογική εξέλιξή τους σε σχέση με αξιωματικούς με 30 έως 34 έτη υπηρεσίας. Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει να εξεταστεί το αίτημα για αλλαγή στα ηλικιακά όρια των επαγγελματιών οπλιτών και να προωθηθεί η μισθολογική και βαθμολογική αποκατάσταση των αξιωματικών που προέρχονται από Εθελοντές Μακράς Θητείας. Σημειώνεται ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος εμφανίστηκε θετικός στο συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα ζήτησε τη συνεργασία του κ. Μαραβέγια στο άμεσο μέλλον.

Τέλος, οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Μαραβέγιας συζήτησαν το θέμα παραμονής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στη Νέα Ιωνία, αλλά και την προοπτική ένταξης στο ΕΣΠΑ της ενεργειακής αναβάθμισης του 304 ΠΕΒ.

ΠΗΓΗ: e-thessalia.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια