Ο κορονοϊός «χτύπησε» και τα F-35

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η πανδημία έχει επιφέρει μεγάλες αλλαγές όχι μόνο στην καθημερινότητα αλλά και στην λειτουργία των επιχειρήσεων, με τους κολοσσούς της παγκόσμιας βιομηχανίας να αναθεωρούν τις προβλέψεις τους αλλά και τους όρους παραγωγής.

Εξαίρεση από την «τρικυμία» δεν αποτελεί το πρόγραμμα των F-35. Όπως αναφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία, «προσαρμόστηκαν όλα τα προγράμματα εργασίας των εργαζομένων, διατηρώντας εξειδικευμένες δεξιότητες των εργαζομένων και παρέχοντας ταχείες πληρωμές σε μικρούς και ευάλωτους προμηθευτές. Η Lockheed Martin παρείχε ταχείες πληρωμές σε περισσότερους από 400 προμηθευτές F-35 σε 45 πολιτείες και το Πουέρτο Ρίκο».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, για φέτος υπολογιζόταν η παραγωγή συνολικά 141 F-35. Όμως, λόγω του κορονοϊού COVID-19 τον Μάιο αναθεωρήθηκε ο ετήσιος στόχος παράδοσης σε 123 αεροσκάφη για να αποτραπεί στρατηγικά η αύξηση του κόστους παραγωγής και να ανασχεθούν μελλοντικές καθυστερήσεις ή διακοπές στην ροή.

Το τελευταίο μαχητικό 5ης γενιάς τύπου F-35A (CTOL) κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της ιταλικής Cameri και παραδόθηκε στην Ιταλική Πολεμική Αεροπορία. Το 2020, παραδόθηκαν 74 F-35 στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, 31 σε χώρες που συμμετέχουν στον πρόγραμμα παραγωγής και 18 σε πελάτες εκτός προγράμματος.


ΠΗΓΗ: enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια