Αύξηση ηλικιακού ορίου στον επικείμενο διαγωνισμό κατάταξης 800 Συνοριοφυλάκων-Ερώτηση στη ΒτΕ

Αύξηση ηλικιακού ορίου στον επικείμενο διαγωνισμό κατάταξης 800 Συνοριοφυλάκων-Ερώτηση στη ΒτΕ

Γραπτή ερώτηση (2158/27-11-20) προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α. Δημοσχάκης, διαβιβάζοντας το αίτημα μεγάλου αριθμού Εβριτών και των οικογενειών τους, αναφορικά με την αύξηση από 28 στα 32 έτη του ηλικιακού ορίου των υποψηφίων στον επικείμενο διαγωνισμό κατάταξης των 800 ΣΝΦ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη!

Όπως επισημαίνει, η κυβέρνηση έναντι της τουρκικής προκλητικότητας προβαίνει σε έγκαιρο χρόνο, στην υλικο-τεχνική και στελεχιακή θωράκιση της ακριτικής και εθνικά ευαίσθητης περιοχής του Έβρου!

Στο πλαίσιο της προσεχούς πρόσληψης των 800 συνοριοφυλάκων, εκ των οποίων οι 600 εξ αυτών θα καταταγούν στις Υπηρεσίες του Έβρου, ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι είναι σημαντικό να εξεταστεί η ενδεχόμενη επαναφορά του ηλικιακού ορίου που ίσχυε κατά τη σύσταση των Υπηρεσιών Φύλαξης της Χώρας, δηλαδή στα 32 έτη.

Διευκρινίζει δε ότι στο πλαίσιο του διαγωνισμού πρόσληψης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX) του περασμένου Νοεμβρίου 2019, για την υποβολή αίτησης σε θέση απασχόλησης στο βασικό επίπεδο, ο υποψήφιος έπρεπε να είναι νεώτερος των 47 ετών…

Το εν λόγω αίτημα, φέρει κοινωνικό και εθνικό πρόσημο καθώς θα λειτουργήσει ευεργετικά για την ίδια την διαγωνιστική διαδικασία!!

Ο ευγενής ανταγωνισμός θα αναδείξει ικανά στελέχη, δίνοντας την ευκαιρία επαγγελματικής αποκατάστασης σε νέους κατοίκους του Έβρου που θα παραμείνουν στον τόπο τους κάτι που τους στέρησε το Ελληνικό Κράτος λόγω μνημονίων & κυρίως λόγω εμμονών σε πολιτικές των ανοικτών συνόρων!!!

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Μπράβο στους βουλευτές του Έβρου που νοιάζονται! Αν αυξηθεί το όριο θα βγουν όλοι κερδισμένοι και οι μεν και οι δε! Χρυσοχοΐδη σε βλεπω άλλη μια 4ετια τουλάχιστον υπουργό άνετα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή