ΓΕΕΦ: TAΜΣ «ΥΠΕΡΙΩΝ»-Επιθετική ενέργεια από την «7η Μ/Κ ΤΑΞ» (ΦΩΤΟ)

ΓΕΕΦ: TAΜΣ «ΥΠΕΡΙΩΝ»-Επιθετική ενέργεια από την «7η Μ/Κ ΤΑΞ» (ΦΩΤΟ)

TAΜΣ «ΥΠΕΡΙΩΝ». Επιθετική Ενέργεια Μηχανοκίνητης (Μ/Κ) Ταξιαρχίας

Την 30 Οκτ 2020 διεξήχθηκε από την 7η Μ/Κ ΤΑΞ Πεζικού στο Πεδίο Βολής Καλού Χωριού, η τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την κωδική ονομασία «ΥΠΕΡΙΩΝ». Την άσκηση παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, o Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου και μικρός αριθμός Αξιωματικών από άλλους Σχηματισμούς και Διοκήσεις.

Αντικειμενικός σκοπός της ΤΑΜΣ ήταν η διατήρηση και επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Ταξιαρχίας, με την εξάσκηση του προσωπικού της σε σενάρια που προσομοιάζουν πραγματικές συνθήκες.

Κλικ για μεγέθυνση:


Ειδικότερα, η ΤΑΜΣ ήταν διπλής ενεργείας και εξέτασε το σενάριο επιθετικής ενέργειας. Για την υλοποίηση του σεναρίου, αναπτύχθηκε Τακτικό Συγκρότημα Μηχανοκίνητου Λόχου επί προκεχωρημένης γραμμής αμύνης, υποστηριζόμενο από τα οργανικά του μέσα υποστήριξης. Την επιθετική ενέργεια εκτέλεσε Τακτικό Συγκρότημα επιπέδου Μ/Κ Τάγματος ΠΖ, υποστηριζόμενο με πυρά πυροβολικού, όλμων και Επιθετικών Ελικοπτέρων, καθώς και την απαραίτητη υποστήριξη Διοικητικής Μέριμνας, από τα αντίστοιχα κλιμάκια της Ταξιαρχίας.

Ο Αρχηγός της ΕΦ, συνεχάρη το προσωπικό της  Ταξιαρχίας για την εξαιρετική σχεδίαση και διεξαγωγή της άσκησης.


Επισήμανε ότι η πραγματοποίηση αυτών των ασκήσεων, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η ΕΦ αποτελεί παράγοντα αξιόπιστης αποτροπής για τη διαφύλαξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας, με σκοπό τη διατήρηση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, λήφθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, όπως αυτά καθορίστηκαν από την Ειδική Ομάδα Χειρισμού Κρίσεων του ΓΕΕΦ, η οποία συστάθηκε για την καθημερινή αξιολόγηση της κατάστασης και την προσαρμογή των μέτρων, σύμφωνα με τις αντίστοιχες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Περισσότερες ΦΩΤΟ εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια