Τον Δεκέμβριο οι προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ-ΟΒΑ στις ΕΔ-Τι θα γίνει με τα όρια ηλικίας

Άμεσα οι προσλήψεις προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις – Στόχος η ένταξη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ από τις αρχές 2021

Χαραλαμπάκης Μάνος

ΓΕΕΘΑ και Υπουργείο Άμυνας «τρέχουν» τις διαδικασίες πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) ώστε να προσληφθούν άμεσα από την αρχή του 2021 και να ενισχυθεί σημαντικά η αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδικότερα, το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με πληροφορίες, επίσπευσε τις διαδικασίες προκειμένου μέχρι το τέλος του 2020 να έχουν εκδοθεί οι αρχικές προκηρύξεις και στις αρχές του 2021 να καταταχθούν οι πρώτοι 1600 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) και 1000 Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.) (600 ΣΞ, 200 ΠΝ, 200 ΠΑ).

Επιπλέον, με στόχο την ενίσχυση του θεσμού των Ο.Β.Α. προτάθηκε η τροποποίηση του ορίου ηλικίας όσων Ο.Β.Α. επιθυμούν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στο θεσμό των ΕΠ.ΟΠ. (31ο αντί 28ο έτος), αλλά και επιπλέον μοριοδότηση για την επιλογή τους ως ΕΠ.ΟΠ.

Έτσι, οι Ένοπλες Δυνάμεις κερδίζουν την ένταξη στον υπ’ όψιν θεσμό προσωπικό, το οποίο είναι ήδη εκπαιδευμένο και επιχειρησιακά έτοιμο.

Ο Δεκέμβριος θα είναι ο μήνας που αναμένεται να δημοσιευθούν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη του νέου προσωπικού, το οποίο στα μέσα του 2021 θα παρουσιαστεί και θα ενισχύσει στις Μονάδες και τις υπηρεσίες των ΕΔ.

Ταυτόχρονα βρίσκεται σε τελικό στάδιο έγκρισης και υπογραφής της σχετικής ΚΥΑ η αύξηση των εισακτέων στα ΑΣΕΙ και στα ΑΣΣΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2021.

Ο χρόνος των διαδικασιών θεωρείται ρεκόρ για τα ελληνικά γραφειοκρατικά δεδομένα. Ο στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου Άμυνας είναι όμως η σταδιακή αύξηση του σημαντικού πολλαπλασιαστή ισχύος που αποτελεί το μόνιμο προσωπικό των ΕΔ.

Την ίδια στιγμή, ο συνδυασμός δε με την υλοποίηση των εν εξελίξει Εξοπλιστικών Προγραμμάτων θέτει τις ΕΔ της Ελλάδας σε νέα εποχή, αυξάνοντας κατακόρυφα τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες παρέχοντας στην πολιτεία πολλαπλές επιλογές αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Πάρτε πάλι 30χρονους να έχουμε σε δέκα χρόνια και άλλα ίδια προβληματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας το κανουν μέχρι σαραντα αφου δεν παει κανενας

      Διαγραφή