Ναύπλιο: Σοβαρή εξέλιξη για το ΚΕΜΧ που παραμένει στο ΓΕΣ

Ναύπλιο: Σοβαρή εξέλιξη για το ΚΕΜΧ που παραμένει στο ΓΕΣ

Γιατί ναυάγησε η παραχώρηση του στρατοπέδου Ναυπλίου στην Περιφέρεια. Πού θα γίνει το νέο διοικητήριο στην Αργολίδα.

Αν και ξεκίνησε μετά βαΐων και κλάδων, τελικά η παραχώρηση των στρατοπέδων Ναυπλίου και Τρίπολης έχει ναυαγήσει εδώ και μερικούς μήνες, λόγω ξαφνικών οικονομικών αξιώσεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, οι οποίες κρίθηκαν υπερβολικές από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που έκρινε σκόπιμο να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις.

Η Περιφερειακή αρχή ήδη έχει βρει τον χώρο που θα στεγαστεί το νέο ενιαίο διοικητήριο στην Τρίπολη, που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε κάτι ανάλογο στοχεύει και για την Αργολίδα.

Σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στο Ναύπλιο, στην οποία προήδρευσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το νέο Διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας, για την αναλυτική διερεύνηση του οποίου θα συγκληθεί την μεθεπόμενη εβδομάδα ευρεία σύσκεψη στο Ναύπλιο. Στην εν λόγω προγραμματιζόμενη σύσκεψη θα γίνει λήψη αποφάσεων όσον αφορά την αγορά χώρου όπου θα κατασκευαστεί το Διοικητήριο.

Όπως διευκρίνισε ο περιφερειάρχης, η εξέλιξη αυτή προέκυψε καθώς η αναζήτηση χώρου στο στρατόπεδο του Ναυπλίου ναυάγησε, «λόγω του υπέρογκου τιμήματος που ζητήθηκε από το ΓΕΣ να καταβάλει η Περιφέρεια» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Π. Νίκας.


ΠΗΓΗ: anagnostis.org

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Οχι μην το περνατε και τζάμπα τζάμπο. Ακίνητο φιλέτο στο Ναύπλιο. Έμαθε η γριά στα σύκα και τώρα θέλει και χουρμάδες. Ρε καλά ειναι και τα πορτοκάλια γεμάτα βιταμίνη σι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή