Απόστρατοι: Ενημέρωση για ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ προσωπικές διαφορές-Πρόβλημα με δικαιούχους ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ αναδρομικών

Απόστρατοι: Ενημέρωση για ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ προσωπικές διαφορές-Πρόβλημα με δικαιούχους ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ αναδρομικών

Παρέχεται από την ΠΟΣ η παρακάτω ενημέρωση για ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ προσωπικές διαφορές και δικαιούχους ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ αναδρομικών:

α. Τον Οκτ. 2019 που αναρτήθηκαν για πρώτη φορά τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα, διαπιστώσαμε ότι σε όσους είχαν αρνητική προσωπική διαφορά (ΠρΔ), οι κρατήσεις Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) και Υγειονομικής περίθαλψης, υπολογίζοντο στο τελικό ποσό σύνταξης που θα διαμορφωνόταν το 2023 και όχι στις αντιστοιχούσες του τρέχοντος έτους. Αποτέλεσμα ήταν, στο μηνιαίο να φαίνονται οι ίδιες κρατήσεις επί του τελικού ποσού (επάνω δεξιά), με του τρέχοντος έτους (κάτω δεξιά).

Η ΠΟΣ άμεσα συναντήθηκε με τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, διατυπώνοντας τις αντιρρήσεις μας για τον τρόπο υπολογισμού των παραπάνω κρατήσεων. Επειδή αρχικά δεν αποδέχθηκαν τις αντιρρήσεις, η ΠΟΣ επανήλθε με συγκεκριμένη πρόταση και παράδειγμα υπολογισμού των κρατήσεων κατ' έτος μέχρι το 2023. Υπόψιν ότι τα μηνιαία με αρνητική ΠρΔ, έτους 2020, δεν έχουν εμφανισθεί ακόμη.

Εξετάζοντας όμως μηνιαία σημειώματα επαναπροσδιορισθών συντάξεων με αρνητική ΠρΔ, μετά το Μαρ. 2020, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν διαφορετικές κρατήσεις τρέχοντος έτους (μειωμένες), από αυτές του τελικού μηνιαίου ποσού, (διαφορετικό ποσό κρατήσεων επάνω δεξιά, από το κάτω δεξιά), ήτοι όπως είχε προτείνει η ΠΟΣ. Αναμένουμε την εμφάνιση και των άλλων μηνιαίων 2020 με αρνητική ΠρΔ, για επιβεβαίωση.

β. Έχει διαπιστωθεί δυσχέρεια κατάθεσης ηλεκτρονικά, των δικαιολογητικών για κληρονόμους στρατιωτικών συντάξεων. Σε επικοινωνία με τον ΕΦΚΑ, υπήρξε η διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί εντός της εβδομάδος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια