Συνεργασία ΠΟΣ με Υφ. Εργασίας-Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν αποστράτους

Συνεργασία ΠΟΣ με Υφ. Εργασίας-Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν αποστράτους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 125

Την Πέμπτη 29 Οκτ. 2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ), με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δρ. Πάνο Τσακλόγλου. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δρ. Παυλίνα Καρασιώτου, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Νικόλαος Μιλαπίδης και συνεργάτες του Υφυπουργού. Από πλευράς ΠΟΣ συμμετείχαν ο Πρόεδρος Ταξίαρχος εα Βασίλειος Νικολόπουλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος Αντιπτέραρχος (Ι) εα Χρήστος Διαμαντίδης και ο Ειδικός Γραμματέας Συνταγματάρχης εα Δημήτριος Ταραντίλης.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ αρχικά ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για τη δομή, τις αρχές και τη λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια παρουσίασε τα παρακάτω συνταξιοδοτικά θέματα, που αφορούν στους αποστράτους όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων:

Πρόωρη Αποστρατεία Στρατιωτικών (πριν τη συμπλήρωση 40 συντάξιμων ετών).

Βελτίωση του άρθρου 32 του ν. 4670/2020, για αύξηση του συντελεστή αναπλήρωσης 0,5% για άνω των 40 ετών συντάξιμης υπηρεσίας.

Επανυπολογισμός σύνταξης Αξιωματικών προερχομένων από ΑΣΣΥ (3/35 «ΚΟΝΔΥΛΗ»).

Διδασκαλία αποστράτων σε Στρατιωτικές Σχολές.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της κράτησης της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), η οποία έχει κριθεί αντισυνταγματική από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η ΠΟΣ πρότεινε τη διακοπή της κράτησης και κατέθεσε κοστολογημένη μελέτη-πρόταση για τα αναδρομικά.

Ο κ. Υφυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλα τα θέματα, δεσμευόμενος στην περαιτέρω μελέτη τους με τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα με διάθεση περαιτέρω συνεργασίας σε θέματα που αφορούν τα ε.α. Στελέχη των Ε.Δ.

Τέλος, η αντιπροσωπεία επέδωσε στον κ. Υφυπουργό σχετικό υπόμνημα για τα συνταξιοδοτικά θέματα.

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

  1. Δεν υπάρχει πρόωρη αποστρατεία, αλλά μόνο πρόωρες και βίαιες απολύσεις. Οι στρατιωτικοί είναι η εξαίρεση του συντάγματος και τυγχάνουν δυσμενούς μεταχείρισης από το κράτος. Αλλά η ΠΟΣ το θέτει σε λάθος υπουργείο. Πρώτα πρέπει να πεισθεί το ΥΠΕΘΑ για τα 40 πραγματικά χρόνια (ως υποχρέωση του κράτους) και μετά έρχεται το εργασίας. Η φυσική ηγεσία είναι το πρόβλημα διότι είναι εντελώς αντίθετη με την επέκταση και τον εναρμονισμό του εργασιακού βίου των στρατιωτικών με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Η εργασία είναι αγαθό που η πολιτεία το στερεί μόνο από τους στρατιωτικούς. Εκτός όμως από τον κοινωνικό ρατσισμό, είναι και η φασίζουσα νοοτροπία που πρέπει να νικηθεί. Τα 10 χρόνια κρίσης έφεραν τα πάνω κάτω, αλλά η ροή 50+ συνταξιούχων στρατιωτικών στα καφενεία συνεχίζεται αδιαλείπτως. Κύριε Νικολόπουλε λάθος πόρτες κτυπάτε. Ο ΥΦΕΘΑ Εργασίας και να θέλει δεν μπορεί να το λύσει. Αν δεν αλλάξει νοοτροπία το στρατιωτικό κατεστημένο δεν θα δούνε ποτέ οι στρατιωτικοί τα 40 χρόνια πραγματικής εργασίας, όπως όλοι οι Έλληνες και η κ. ΠτΔ. Άρα καλές οι συναντήσεις, αλλά πάρτε το μετρό για τη Μεσογείων, γράψτε σχετικά άρθρα ή διοργανώστε διαδικτυακές συζητήσεις για να βγει το πρόβλημα και να το καταλάβει ο κόσμος. Με αναχρονιστικό εργασιακό καθεστώς (απολύσεις) των στρατιωτικών θα γιορτάσει το ΥΠΕΘΑ το 2021 τα 200 χρόνια της επανάστασης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς και να συμπληρώσουμε, δεν είναι απλώς απολύσεις, αλλα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, προγραφές χειρότερες από του Συλα, εκκαθάριση επετηρίδας για ίδιον όφελος και κομματικό λογο. Επί σαχλανελοσφυριζαδων αποστρατευαν στελέχη με δύο και τρία διπλώματα και πτυχία σχετικά με την άμυνα και το αντικείμενο τους, χειριστές ΕΠ με εκπαίδευση εκατομμυρίων, με ΑΔΙΣΠΟ, με ΣΕΘΑ και προάγονταν σε βαθμό ανωτάτου υπολειπομενοι με ΣΔΙΕΠ ή και χωρις ΣΔΙΕΠ ακόμη, στο εξωτερικό "διορίζονται" δικα μας σφυριζοσαχλανελικα παιδιά, το κόμμα να είναι καλά για να υπάρχει και συνέχεια. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε, γι'αυτό καλύτερα μην σχολιάζεις γιατι δίνεις αφορμή σε άθλια ανθρωπάκια να χαίρονται, φίλε μου. Προσοχή στον κορονοϊό, και μείνετε ασφαλείς, προστατεύστε τον εαυτό σας και τους γύρω σας, ας κολλήσουν οι ψεκα(σ)μενοι που πιστεύουν οι ηλίθιοι οτι το κόμμα τους προστατεύει και στο εξωτερικό (sic).

      Διαγραφή
  2. Κυριοι που σχολιαζετε θα πρεπει να καταλαβαιτε οτι ολα εχουν ενα τελος τελειωσε ο χρονος σοας στις Ε.Δ καιρος να εισελθουν νεωτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι ηθελημένα εκτός θέματος, μάλλον ξέχασες τα χαπάκια της τρολιστερόλης.

      Διαγραφή
  3. Μήπως να το κλείναμε καλύτερα το μαγαζάκι,ή καλύτερα την παράγκα? Στη χωρούλα μας,άλλος τραβάει τα ζόρια και τις ανηφόρες ,κι άλλος (πντελώς άσχετος) παίρνει τα εύσημα. Και όλα αυτά συνιστούν ένα μείγμα εκρηκτικότατο ( σε ασύλληπτα πολλά επίπεδα) που δημιουργούν συγκρούσεις έριδες ίντριγκες καταστροφικές ελλειψεις συντονισμού,όπως επίσης κι αποτελέσματα που βασίζονται στην τύχη.Βοηθειά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι η δημοκρατία ρε γαμώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημοκρατία και υπουργείο άμυνας δεν ταιριάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή