21 Νοεμβρίου: Η γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων κάτω από τη Σκέπη της Παναγίας

21 Νοεμβρίου: Η γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων κάτω από τη Σκέπη της Παναγίας

Βασίλης Σκουλαράκος

Ευγνωμοσύνη και θαυμασμός στους υπερασπιστές των ιδανικών της ελευθερίας – Πάντα δίπλα τους η Υπέρμαχος Στρατηγός εμπνέοντάς τους τόλμη, ανδρεία, δυναμισμό, αυτοπεποίθηση, θάρρος και αντοχή

Η 21η Νοεμβρίου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ημέρες του έτους. Είναι διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Σήμερα, πανηγυρίζουμε με θρησκευτική ευλάβεια, τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και ταυτόχρονα, γιορτάζουμε και τιμούμε την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, δηλαδή του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο συνδυασμός της εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων, με την Θεομητορική εορτή, κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι. Διότι, η προσαγομένη στο Ναό του Θεού, είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός του Γένους των Ελλήνων, η προστάτιδα του φιλοχρίστου και ενδόξου Στρατού μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, θέτουν το έργο, την αποστολή και την επιτυχία τους, κάτω από τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού.

Άλλωστε, δεν υπάρχει μεγαλύτερη Αρετή από την υπεράσπιση της Πατρίδος, των βωμών και των εστιών, όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, από κάθε ξένη επιβουλή. Αυτό πρέπει και σήμερα να είναι το καθήκον του κάθε Έλληνα. Και στην επιτέλεση αυτού του καθήκοντος, εάν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, βασικός συμπαραστάτης θα είναι η Υπεραγία Θεοτόκος.

Από τα Βυζαντινά χρόνια άλλωστε, η Παναγία μας, ως Υπέρμαχος Στρατηγός καθοδηγεί τα Ελληνικά Όπλα και υπερασπίζεται το Ορθόδοξο Χριστιανικό Ελληνικό Έθνος. Όντας υπό την σκέπη και την προστασία της Μητέρας του Θεού, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταγράψει σελίδες δόξας και ηρωισμού στα διάφορα πεδία των μαχών και όχι μόνο.

Όπως και σήμερα, η Παναγία στέκεται στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες εδώ και 9 μήνες δοκιμάζονται από τις προκλητικές ενέργειες του τουρκικού καθεστώτος. Τα αντανακλαστικά, η αποφασιστικότητα, η εμπειρία, η ψυχραιμία και το φρόνημα των Ελλήνων αποδείχτηκαν επί του πεδίου και επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο εκπαίδευσης και την μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα στην οποία βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι νίκες απέναντι στην Τουρκία τους τελευταίους μήνες, πολλές και οι ήττες ανύπαρκτες.

Συγκεκριμένα, από το Μάρτιο μέχρι τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πετύχει επί της Τουρκίας:

• Έβρος. Η Ελλάδα αντιμετώπισε τις ορδές προσφύγων και μεταναστών που πήγαν να εισβάλουν στην Ελλάδα κατόπιν εντολής του καθεστώτος Ερντογάν.

• Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου στις 21 Ιουλίου 2020. Οι Τούρκοι έβγαλαν μαζικά τον τουρκικό στόλο από το ναύσταθμο του Ακσάζ αλλά βρήκαν μπροστά τους το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό που του έκοψε το δρόμο προς την ανατολική Μεσόγειο.

• Σφοδρό χτύπημα της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ στο «καμάρι του τουρκικού στόλου» την KEMAL REIS. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο επιχείρησε να αποκόψει την ελληνική φρεγάτα από την παρακολούθηση του ερευνητικού Oruc Reis. Ο κυβερνήτης του ΛΗΜΝΟΣ κράτησε σταθερή πορεία, χτύπησε στα… πλευρά το KEMAL REIS και το έστειλε για επισκευή στο ναύσταθμο.

• Εντοπισμός τουρκικού υποβρυχίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Άνδρου και Εύβοιας. Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε τον εισβολέα και αυτό που ακολούθησε για τον Τούρκο κυβερνήτη ήταν… εφιάλτης!

• Αποστολή ελληνικών μαχητικών στην Κύπρο για αεροναυτική άσκηση. Παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι είχαν θέσει σε επιφυλακή όλη την τουρκική αεράμυνα προκειμένου να εμποδίσουν τα ελληνικά F-16 να φτάσουν στην Μεγαλόνησο, τελικά, κατάφεραν να τα εντοπίσουν μόνο όταν αυτά προσγειώθηκαν στην Πάφο. Όσο για την επιστροφή, το… καρτέρι που πήγαν να στήσουν οι Τούρκοι στους Έλληνες πιλότους κοντά στο Καστελόριζο εξελίχθηκε σε… κόλαση, με ελληνικά μαχητικά να φτάνουν για βοήθεια και να κάνουν «σάντουιτς» τους Τούρκους χειριστές οι οποίοι πανικόβλητοι και χωρίς καύσιμα έτρεχαν να προσγειωθούν σε κάποια βάση της νότιας Τουρκίας για να μην συντριβούν. Σε μία περίπτωση μάλιστα, οι τρομοκρατημένοι Τούρκοι πιλότοι από το ανελέητο κυνηγητό των Ελλήνων, εξαπέλυσαν flares προς τους Έλληνες χειριστές, πρακτική προφανώς παράνομη.

• Ελληνικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα εντοπίζουν μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου τουρκικό υποβρύχιο. Αυτό που ακολούθησε για το τουρκικό πλήρωμα δεν θα ήθελε κανείς να το ζήσει, μιας και υπέστησαν βασανιστικές πιέσεις από ελληνικά πλοία και ελικόπτερα.

Δεν όμως μόνο η δράση επί του πεδίου. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πλούσια κοινωνική δράση και προσφορά σε όλα τα μήκη και πλάτη της πατρίδας μας. Η προσφορά τους εκδηλώνεται με κάθε μορφής συμμετοχή και δραστηριότητα, όπως η νοσηλευτική αρωγή, η συνδρομή στη βελτίωση της ζωής κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών, η συνδρομή στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, η συνεισφορά τους στην οικονομική δραστηριότητα των περιοχών, όπου εδρεύουν, και ειδικότερα στις ακριτικές περιοχές, όπου πλέον των άλλων είναι μεγάλη η προσφορά τους και στον ηθικό-ψυχολογικό τομέα.

Και όλη αυτή η παρουσία και προσφορά τους αναγνωρίζεται και εκτιμάται και από την Ελληνική πολιτεία, αλλά κυρίως από τον ελληνικό λαό, ο οποίος διαρκώς προσβλέπει με εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, εκφράζοντας το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη για τη σπουδαιότητα και την αποτελεσματικότητα του έργου τους.


ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια