Οι πέντε νέες Ιπτάμενες και τα δύο ζευγάρια πιλότων στα Phantom (ΦΩΤΟ)

Ζευγάρι στη ζωή και στα… Phantom

Όπως φαίνεται και σε μία εκπληκτική φωτογραφία που έχει ληφθεί με drone από τη Σχολή Ικάρων, στη προχθεσινή τελετή ορκωμοσίας των νέων Ικάρων, ανάμεσα στους νέους ιπτάμενους Ίκαρους υπάρχουν και γυναίκες. Ορκίστηκαν πέντε νέες Ιπτάμενες. Είναι οι μέλλουσες πιλότοι των μαχητικών ή μεταγωγικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην Πολεμική Αεροπορία υπάρχει ένα ζευγάρι πιλότων στα Phantom, στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, που πετά με τον ίδιο τύπο μαχητικού αεροσκάφους, αλλά σε διαφορετική Μοίρα. Η γυναίκα πιλότος, έγινε πρόσφατα μητέρα, πήρε την άδεια μητρότητας που δικαιούται και επέστρεψε στην υπηρεσία της, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βηματοδότη». Χθες μάλιστα πέταξε στο Αιγαίο με το μαχητικό αεροσκάφος.

Όμως δεν είναι το μοναδικό ζευγάρι πιλότων που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία. Υπάρχει και ένα δεύτερο παλαιότερο πάλι στα Phantom. Η γυναίκα πιλότος-αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας είναι σήμερα εκπαιδεύτρια πιλότων στην Καλαμάτα.

Στην Καλαμάτα υπηρετεί, ως εκπαιδευόμενη ιπτάμενη στα μαχητικά αεροσκάφη και η ανθυποσμηναγός ΜΚ, η οποία μετά την εκπαίδευσή της, που ολοκληρώνεται μέσα στο 2021, είναι πολύ πιθανόν να πετάει με F-16 στο Αιγαίο. Ιπτάμενες Ελληνίδες υπάρχουν και άλλες στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά στα μεταγωγικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα.ΠΗΓΗ: lawandorder.gr