Συναγερμός στις ΕΔ λόγω Oruc Reis: Επιστρέφει εσπευσμένα από Πορτογαλία ο ΥΕΘΑ

Συναγερμός στις ΕΔ λόγω Oruc Reis: Επιστρέφει εσπευσμένα από Πορτογαλία ο ΥΕΘΑ

Στην Αθήνα επιστρέφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά τη νέα πρόκληση της Άγκυρας με το Oruc Reis. Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις

Σε συναγερμό έχουν τεθεί ξανά κυβέρνηση και Ένοπλες Δυνάμεις, ύστερα από την προκλητική απόφαση της Τουρκίας να εκδώσει Navtex και να ξαναβγάλει το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis στη Μεσόγειο.

Ενδεικτικό της επικίνδυνης κλιμάκωσης στα ελληνοτουρκικά είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επιστρέφει εσπευσμένα σήμερα, αντί για αύριο που ήταν προγραμματισμένο, από την Πορτογαλία, όπου είχε μεταβεί για συνομιλίες με τον Πορτογάλο ομόλογό του Ζοάου Γκόμες Κραβίνιου. Αφού συναντήθηκε μαζί του, ο κ. Παναγιωτόπουλος επιστρέφει στην Ελλάδα.

Το πρωί της Δευτέρας το Oruc Reis με τα συνοδευτικά του πλοία Ataman και Cengiz Han απέπλευσαν από το λιμάνι της Αττάλειας κινούμενα προς την περιοχή που είχε δεσμευτεί με τη Navtex.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στις Ένοπλες Δυνάμεις και σε συνεργασία με τους Αρχηγούς των τριών κλάδων, παρακολουθούν στενά την κατάσταση που διαμορφώνεται νοτίως του Καστελορίζου και αξιολογούν κατά πόσο και πότε θα προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.

«Η ελληνική πλευρά, σε κάθε περίπτωση, δεν αιφνιδιάστηκε», σημειώνουν αρμόδιες πηγές.

ΠΗΓΗ: newpost.gr - newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια