Ο ΥΦΕΘΑ στη Νατοϊκή Άσκηση «Gordian Knot 2020» στη Θεσσαλονίκη (5 ΦΩΤΟ)

Ο ΥΦΕΘΑ στη Νατοϊκή Άσκηση «Gordian Knot 2020» στη Θεσσαλονίκη (5 ΦΩΤΟ)

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, παρέστη στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της Άσκησης “Gordian Knot 2020” του NATO Rapid Deployable Corps - Greece (NRDC-GR) που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Προκοπίδη», στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης.

Η Άσκηση η οποία διεξήχθη από την 9 έως την 16 Οκτωβρίου 2020, αποτελεί την κύρια εκπαιδευτική δραστηριότητα του NRDC-GR για το τρέχον έτος.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, επισήμανε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

«Το Στρατηγείο NRDC-GR αποτελεί ένα ικανό και πλήρως αναδιοργανωμένο Στρατηγείο Πιστοποιημένων Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ, το οποίο τηρείται σε υψηλή κατάσταση ετοιμότητας, ικανό να αντιμετωπίσει κάθε τρέχουσα και μελλοντική πρόκληση. Σε μια εποχή διεθνούς αναταραχής, κατά την οποία ιδιαίτεροι παράγοντες και μοναδικές περιστάσεις καθορίζουν τον τρόπο ζωής μας, οφείλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις αναδυόμενες προκλήσεις και να αποδείξουμε την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητά μας.

Η στρατηγική θέση του NRDC-GR μεταξύ τριών ηπείρων (Ευρώπη – Αφρική – Ασία), το γεγονός ότι σηματοδοτεί το σταυροδρόμι μεταξύ των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, της Μαύρης Θάλασσας και του Αιγαίου, του δίνουν έναν ρόλο πολλαπλασιαστή ισχύος. Η άσκηση “GordianKnot 2020” αποτελεί για το Στρατηγείο μια μοναδική ευκαιρία δοκιμής των κανόνων και των διαδικασιών που έχουν θεσπιστεί. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναγνωρίζει πλήρως τη σημασία του ρόλου του NRDC-GR και τη συμβολή του στην άμυνα της Συμμαχίας με βάση τις αρχές της Δημοκρατίας, της Εθνικής Κυριαρχίας και της Κοινής Ασφάλειας.

Αποτελεί για εμένα ξεχωριστή χαρά να εκφράσω γι΄ άλλη μια φορά την εκτίμησή μου για το εξαιρετικό έργο που επιτελείται εδώ».

Την Άσκηση “Gordian Knot 2020” παρακολούθησαν οι Βουλευτές: Μαριέττα Γιαννάκου, επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ (Επικρατείας, ΝΔ), Μάριος Σαλμάς (Αιτωλοακαρνανίας, ΝΔ), Νικόλαος Μανωλάκος (Α΄ Πειραιά και Νήσων, ΝΔ), Χρήστος Σπίρτζης (Ανατολικής Αττικής, ΣΥΡΙΖΑ), Θεοδώρα Τζάκρη (Πέλλας, ΣΥΡΙΖΑ), Κωνσταντίνος Μπάρκας (Πρέβεζας, ΣΥΡΙΖΑ), Παναγιώτης Κατσής (Θεσπρωτίας, ΣΥΡΙΖΑ), Αντώνιος Μυλωνάκης (Α΄ Ανατολικής Αττικής, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ) και Φωτεινή Μπακαδήμα (Β΄ Πειραιώς, ΜέΡΑ25). Παραβρέθηκαν επίσης, ο Διοικητής του Allied Land Command (Izmir) Αντιστράτηγος Roger L. Cloutier Jr, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Στρατιωτικής Ηγεσίας, ξένων Στρατηγείων, στρατιωτικοί παρατηρητές του ΝΑΤΟ, απεσταλμένοι ξένων διπλωματικών αποστολών, καθώς και Ακόλουθοι Άμυνας (ΑΚΑΜ) από χώρες της Συμμαχίας και των Βαλκανίων.

Κλικ για μεγέθυνση:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια