Αερομαχίες στο Αιγαίο: «Εισβολή» τουρκικών μαχητικών – Τους ταπείνωσαν οι Έλληνες πιλότοι

Αερομαχίες στο Αιγαίο: «Εισβολή» τουρκικών μαχητικών – Τους ταπείνωσαν οι Έλληνες πιλότοι

Βασίλης Σκουλαράκος

Δεν βάζουν μυαλό οι Τούρκοι – Για μια ακόμη φορά επέστρεψαν ντροπιασμένοι στις βάσεις τους

Πιστή στην επικίνδυνη τακτική των προκλήσεων παραμένει η Άγκυρα, θέτοντας σε κίνδυνο την ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο.

Το καθεστώς Ερντογάν στέλνει καθημερινά αεροσκάφη να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι πιλότοι φεύγουν καθημερινά ταπεινωμένοι από τους Έλληνες χειριστές.

Τι κι αν το τελευταίο διάστημα έχουν φτάσει ακόμα μια ανάσα από τη συντριβή στα νερά του Αιγαίου μένοντας από καύσιμα, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τα ελληνικά μαχητικά; Τι κι αν τρέμουν τους Έλληνες πιλότους που τους βάζουν στο στόχαστρο με ελάχιστες κινήσεις στις αερομαχίες; Τι κι αν πανικόβλητοι από το ανελέητο κυνηγητό φτάνουν στα όρια του βέρτιγκο με κίνδυνο να καρφωθούν στη θάλασσα;

Οι Τούρκοι είναι αμετανόητοι! Προφανώς, όχι μόνο οι πιλότοι που εκτελούν εντολές του καθεστώτος, αλλά η πολιτική ηγεσία της γείτονος που δεν βάζει μυαλό και νομίζει ότι θα καταφέρει κάτι με την τακτική των παραβιάσεων στο Αρχιπέλαγος.

Ανάλογη τακτική ακολούθησαν οι Τούρκοι και σήμερα (26/10/20), με τους Έλληνες χειριστές να απαντούν δυναμικά και να στέλνουν ηττημένους και ντροπιασμένους τους Τούρκους πιλότους στις βάσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, τέσσερα τουρκικά μαχητικά F- 16 πέταξαν πάνω από το Αιγαίο πραγματοποιώντας 34 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Τα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν και δύο υπερπτήσεις στους Ανθρωποφάγους ενώ σε μια περίπτωση προκλήθηκε και μια εικονική αερομαχία - εμπλοκή με τα ελληνικά αεροσκάφη που σηκώθηκαν για την αναχαίτισή τους.

Πάνω από το Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο πέταξαν επίσης 2 τουρκικά κατασκοπευτικά CN-235 και 2 ελικόπτερα τα οποία προέβησαν σε 7 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Είναι τα γνωστά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και τα ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου, τα οποία αναζητούν μάταια τα ελληνικά «αόρατα» υποβρύχια.

Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Εύγε στην ΠΑ και στα άξια στελέχη της, ζήτω οι ΕΔ της χώρας που εγγυώνται την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα μας . Ώρες πριν την Εθνική μας εορτή, τα ψοφοδεή μεμέτια μαζί με τα τσιράκια τους τα πάκις, νόμιζαν ότι θα κάνουν βόλτες. Οχι "μαβί βατάν" αλλα "καφετί σ@@@τ@ν" στα μούτρα τους τα μεμέτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή