Αλλαγές στο ασφαλιστικό Στρατιωτικών-Ειδική αναφορά στους τριτέκνους-Νομοσχέδιο

Αλλαγές στο ασφαλιστικό Στρατιωτικών-Ειδική αναφορά στους τριτέκνους-Νομοσχέδιο

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων» (Αναρτήθηκε 15 Οκτωβρίου 2020, 16:00 Ανοικτή σε Σχόλια έως 29 Οκτωβρίου 2020, 16:00)

Στο άρθρο 31 αναφέρονται οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης πολιτικών και στρατιωτικών υπαλλήλων και ειδικότερα για τους Στρατιωτικούς:

2. Στο τελευταίο εδάφιο της περ. α` της παρ. 1 του άρθρου 26 του π.δ. 169/2007 μετά τις λέξεις «του ενός κάτω άκρου», προστίθενται οι λέξεις «ή πάσχουν από κυστική ίνωση ή μόνιμη ορθοκυστική διαταραχή,» και η περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 26 του ν. 169/2007 διαμορφώνεται ως εξής :

«1. Ο μόνιμος στρατιωτικός δικαιούται σύνταξη:

α) Αν απομακρυνθεί με οποιονδήποτε τρόπο από τις τάξεις και έχει εικοσιπενταετή τουλάχιστον συντάξιμη υπηρεσία, από την οποία δεκαπενταετή πραγματική.

Κατ` εξαίρεση για τους στρατιωτικούς γενικά, που έχουν τρία τουλάχιστον παιδιά αρκεί η συμπλήρωση εικοσαετούς πλήρους πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010, η οποία αυξάνεται κατά ένα (1) έτος για όσους συμπληρώνουν την εικοσαετία εντός του έτους 2011 και για όσους συμπληρώνουν την εικοσαετία από 1.1.2012 και μετά, κατά δύο (2) έτη για κάθε ημερολογιακό έτος και μέχρι τη συμπλήρωση είκοσι πέντε (25) ετών πλήρους πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας, ανεξάρτητα από το χρόνο κατάταξής τους.

Για τους στρατιωτικούς που είναι παντελώς τυφλοί, παραπληγικοί ή τετραπληγικοί, καθώς και για όσους πάσχουν από Βήτα ομόζυγο μεσογειακή ή δρεπανοκυτταρική αναιμία και υποβάλλονται σε μετάγγιση ή από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποστεί μεταμόσχευση νεφρού, μυελού των οστών ή συμπαγών οργάνων (καρδιά, πνεύμονες, ήπαρ, πάγκρεας και νεφρό) ή πάσχουν από αιμορροφιλία Α` και Β` ή μυασθένεια – μυοπάθεια ή έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των άνω ή κάτω άκρων ή του ενός άνω και του ενός κάτω άκρου ή πάσχουν από κυστική ίνωση ή μόνιμη ορθοκυστική διαταραχή, εφόσον για τις περιπτώσεις αυτές συντρέχει ποσοστό αναπηρίας 67%, αρκεί δεκαπενταετής πλήρης πραγματική συντάξιμη υπηρεσία.».


Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. "...........ανεξάρτητα από το χρόνο κατάταξή τους." , ΕΝΝΟΕΙ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 1/1/ 1993.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν αλλάζει τίποτα από όσα ισχύουν και ξέρουμε για τους τρίτεκνους από το 2010. Αυτό που κάνει είναι οτι προσθέτει μόνο τις δύο ασθένειες στην τελευταία παράγραφο της περ. α της παραγράφου 1 του άρθρου 26 του π.δ. 169/2007.

      Διαγραφή