Δεν χορηγούν φάρμακα στα στελέχη της ΠΑ στη Θεσσαλονίκη-Έγγραφο προς ΥΕΘΑ-ΥΦΕΘΑ

Η ΠΟΜΕΝΣ, ύστερα από επιστολή της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Θ., απέστειλε έγγραφο προς ΥΕΘΑ-ΥΦΕΘΑ σχετικά με το οποίο ενημερώνει ότι τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) συνεχίζουν να αρνούνται να καλύψουν την όποια φαρμακευτική αγωγή, μέσω της νόμιμης συμμετοχής για το προσωπικό της Π.Α., με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται να καταβάλουν τοις μετρητοίς, το σύνολο της φαρμακευτικής δαπάνης.

Εξαιτίας τεχνικών λεπτομερειών ως προς τον τρόπο ελέγχου αποπληρωμής των υποχρεώσεων της Π.Α., απέναντι στα Φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, καθυστερείται η επίλυση του προβλήματος σε βάρος των συναδέλφων της.

Καλεί την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να ενσκήψουν με προσοχή στο συγκεκριμένο πρόβλημα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση και χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις, επίλυση του. Επιπρόσθετα ζητά να εξεταστούν όλες οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί από τα Γενικά Επιτελεία και τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας ως προς τη δυνατότητα σύναψης νέων συμβάσεων των Φαρμακευτικών Συλλόγων με το ΥΠΕΘΑ στις οποίες θα συμπεριλαμβάνεται προς κάλυψη το σύνολο των στρατιωτικών και των τριών Κλάδων των ΕΔ.

Καλεί επίσης τον ΦΣΘ σε αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς των ασφαλισμένων στρατιωτικών να αποσύρει τις όποιες ενστάσεις υπάρχουν ως προς την εφαρμογή της σύμβασης με την ΠΑ, για εύλογο χρονικό διάστημα, προχωρώντας στην απρόσκοπτη χορήγηση φαρμάκων προς τα στελέχη των ΕΔ, προκειμένου να υπάρξει ικανός χρόνος για την εξεύρεση κατάλληλης και ενδεδειγμένης λύσης.

Τα σχετικά έγγραφα:

α. ΠΟΜΕΝΣ

β. Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Θ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια