Ήταν έτοιμος για εμπλοκή ο Αρχηγός

Ήταν έτοιμος για εμπλοκή ο Αρχηγός

Είναι γνωστό ότι επισκέφθηκε την 116 ΠΜ του Αράξου ο Αρχηγός της Πολεμικής μας Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (I) Γιώργος Μπλιούμης. Γνωστό, επίσης, ότι πέταξε με ένα F-16 Block 52+ Advanced.

Δεν ήταν, όμως, μια πτήση ρουτίνας, απ’ αυτές που γίνονται για να εξυπηρετηθούν επικοινωνιακές σκοπιμότητες και να περάσει το μήνυμα ότι είναι αξιόμαχες οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και υψηλό το φρόνημα του στρατεύματος. Δεν έχουμε την ανάγκη τέτοιων τρικ, όπως κάνει ο Ερντογάν. Πιο υψηλό φρόνημα, όπως παρατηρείται τούτη την εποχή, δεν θα μπορούσαν να έχουν οι Αξιωματικοί-Υπαξιωματικοί και τα στρατευμένα νιάτα μας.

Ο Αρχηγός, λοιπόν, ανέβηκε στο F-16, γιατί ήθελε να βρεθεί σε συνθήκες πίεσης.

Πέταξε με την αντί-G στολή του, αυτή που φοράνε οι πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών. Πρόκειται για μια ειδική στολή που σφίγγει τα πόδια και τη μέση για να μην επιτρέψει στο αίμα να κατέβει, όταν τα μαχητικά αεροπλάνα μας πετάνε με υπερηχητικές ταχύτητες σε μεγάλα όψη.

Ευχαριστήθηκε την πτήση ο Γιώργος Μπλιούμης. Πιο πολύ ευχαριστήθηκε και χαμογέλασε πλατιά, όταν ένας από τους πιλότους τού είπε ότι «χωρίς να θέλουμε να σας κολακέψουμε Αρχηγέ, είσαστε σε πολύ καλή φόρμα!»

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 03/10/2020 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Η Anti-G δεν είναι για "όταν τα μαχητικά αεροπλάνα μας πετάνε με υπερηχητικές ταχύτητες σε μεγάλα όψη", αλλά για προστασία από τις υψηλές (και παρατεταμένες) επιταχύνσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή