Έγγραφο Παναγιωτόπουλου για αναπροσαρμογή θερινής στολής-Διακριτικά Υπξκου-Άρβυλα

Έγγραφο Παναγιωτόπουλου για αναπροσαρμογή θερινής στολής-Διακριτικά Υπξκου-Άρβυλα

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας, με θέμα «Αναπροσαρμογή της θερινής στολής και των διακριτικών βαθμού υπαξιωματικού», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Αναφορικά με τη χορήγηση αμιγώς θερινής στολής ασκήσεων, το θέμα εξετάσθηκε στο παρελθόν από το ΓΕΣ και αποφασίσθηκε από την Ιεραρχία η μη καθιέρωσή της, λόγω επιβάρυνσης του Π/Υ του ΓΕΣ της τάξης των 3.000.000 ευρώ περίπου ετησίως, για τη χορήγηση επιπλέον στολών σε στελέχη και οπλίτες, από τις ήδη χορηγούμενες. Εντούτοις, η ενιαία στολή ασκήσεων - εκστρατείας διατηρήθηκε με τροποποίηση της σύνθεσης του υφάσματος κατασκευής και μείωση του βάρους του, προκειμένου να φέρεται με άνεση σε περιόδους με υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να δημιουργείται υπερβολική εφίδρωση, καθώς και με βελτίωση της ύφανσης για αύξηση αντοχής στη φθορά.

Όσον αφορά στα στρατιωτικά άρβυλα, καθιερώθηκε ήδη νέο άρβυλο τύπου II (ελαιοπράσινο, δέρμα καστόρι, ύφασμα cordura) το οποίο θα φέρεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Για την σταδιακή κατασκευή των εν λόγω αρβυλών στο 700 ΣΕ και την τμηματική χορήγησή τους στο προσωπικό, βρίσκονται σε εξέλιξη διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια των απαιτούμενων πρώτων υλών.

Τέλος, αναφορικά με την επαύξηση των γραμμικών διακριτικών των αποφοίτων ΑΣΣΥ λόγω της 3ετούς πλέον φοίτησης, τονίζεται ότι το 2006 τροποποιήθηκε το διακριτικό για λόγους διάκρισης των δύο κατηγοριών Υπαξιωματικών, ήτοι προέλευσης ΑΣΣΥ και ΕΜΘ-ΕΠΟΠ. Έκτοτε, έχει επιτευχθεί η διάκριση μεταξύ των, ενώ δεν σχετίζεται ούτε και επηρεάζεται πλέον από την 3ετή φοίτηση. Η πρόσθεση τρίτης ταινίας δεν εξυπηρετεί άλλη ανάγκη, ενώ επιφέρει επιπρόσθετο κόστος στο προσωπικό και ως εκ τούτου δεν κρίνεται σκόπιμη η εκ νέου τροποποίηση των διακριτικών. Πέραν των ανωτέρω, η τροποποίηση διακριτικών των Υπαξιωματικών προέλευσης ΑΣΣΥ 3ετούς φοίτησης από τους αντίστοιχους 2ετούς φοίτησης, ενδέχεται να δημιουργήσει ζητήματα διακρίσεων και ανισότητας, τα οποία έχουν σοβαρό αντίκτυπο στο ηθικό του προσωπικού.

Το σχετικό έγγραφο:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια