Παναγιωτόπουλος: Τι θα γίνει με την αποζημίωση στελεχών ΕΔ που εμπλέκονται στους ελέγχους για κορονοϊό

Παναγιωτόπουλος: Τι θα γίνει με την αποζημίωση στελεχών ΕΔ που εμπλέκονται στους ελέγχους για κορονοϊό

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ήδη αποστείλει προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τους ονομαστικούς καταλόγους, καθώς και τα ειδικότερα στοιχεία του εμπλεκόμενου προσωπικού, προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία αποζημίωσης των στελεχών.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δύο βουλευτές του ΚΚΕ, με θέμα την πληρωμή εξόδων προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για τον κορονοϊό στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι «οι δαπάνες αποζημίωσης για το προσωπικό των ΕΔ, το οποίο έχει διατεθεί σε πύλες εισόδου της χώρας για τη διενέργεια ελέγχων προς αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, δεν βαρύνουν τον προϋπολογισμό (Π/Υ) του ΥΠΕΘΑ, αλλά καλύπτονται από τις πιστώσεις του Π/Υ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Σε κάθε περίπτωση, πέραν του γεγονότος ότι η εν θέματι αποζημίωση του εμπλεκόμενου προσωπικού έχει αναληφθεί πλήρως από το ΥΠΠΟ/ΓΓΠΠ, το ΥΠΕΘΑ βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο, για την άμεση επίλυση του ζητήματος», κατέληξε.

Οι ερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι: Κώστας Ζαχαριάδης, Ιωάννης Μπουρνούς, Λευτέρης Αβραμάκης, Νάσος Αθανασίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Σταύρος Αραχωβίτης, Αλέξανδρος-Χρήστος Αυλωνίτης, Σωκράτης Βαρδάκης, Καλλιόπη Βέττα, Γιάννης Γκιόλας, Αναστασία Γκαρά, Θοδωρής Δρίτσας, Νικόλαος Ηγουμενίδης, Διονύσης Καλαματιανός, Νίνα Κασιμάτη, Χαρά Καφαντάρη, Σπύρος Λάππας Κυριακή Μάλαμα, Χάρης Μαμουλάκης, Κώστας Μάρκου, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κωνσταντίνος Μπάρκας, Σάκης Παπαδόπουλος, Θεοπίστη Πέρκα, Γιώτα Πούλου, Ιωάννης Ραγκούσης, Γιάννης Σαρακιώτης, Πάνος Σκουρλέτης, Μπέττυ Σκούφα, Χρήστος Σπίρτζης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτριος Χαρίτου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης και Γιώργος Ψυχογιός. Οι ερωτώντες βουλευτές του ΚΚΕ είναι ο Νίκος Παπαναστάσης και ο Θανάσης Παφίλης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια