Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά με γερμανικά και αμερικανικά όπλα και έχει έτοιμο ελικόπτερο Apache για να επιτεθεί στην Τουρκία»

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά με γερμανικά και αμερικανικά όπλα και έχει έτοιμο ελικόπτερο Apache για να επιτεθεί στην Τουρκία»

«Κατευόδιο» στην έναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας από τον τουρκικό Τύπο, ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα προκλητικός με θρασύτατες αναφορές στα ελληνικά νησιά και την απαίτηση της Τουρκίας να αποστρατικοποιηθούν, ενώ παρουσιάζει κιόλας ποια όπλα βρίσκονται στα νησιά και ισχυρίζεται ότι έχουμε ελικόπτερο Apache έτοιμο να επιτεθεί στην Τουρκία!

Η εφημερίδα Sozcu, αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει «στρατικοποιήσει τους Φούρνους, την Ικαρία και τη Λήμνο», ενώ στο δημοσίευμά της με τίτλο «Οι Έλληνες εξοπλίζουν τα νησιά με γερμανικά και αμερικανικά όπλα», έχει και φωτογραφίες, ενός τεθωρακισμένου στη Χίο, ενός αντιαεροπορικού στη Σάμο (με στόχο την Τουρκία όπως λέει) κι ενός χάμερ στη Θάσο, προς υποστήριξη των όσων γράφει.


Μάλιστα, ο πρώην ΓΓ του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, Ümit Yalım, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα έχει έτοιμο και ένα ελικόπτερο Apache για να επιτεθεί στην Τουρκία!

Και όχι μόνο αυτό: «Ο στόχος του ελληνικού πυροβολικού, το οποίο χρησιμοποιεί όπλα κατασκευασμένα από τις ΗΠΑ, είναι η Σμύρνη. 12 από τα 14 νησιά είναι εξοπλισμένα με ταξιαρχίες να βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα», αναφέροντας χαρακτηριστικά τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λήμνο, τη Θάσο, τη Σαμοθράκη, την Ικαρία, τον Άγιο Ευστράτιο, τα Ψαρά.

Για να καταλήξει: «Με τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923, μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών δόθηκε στην Ελλάδα. Η κυριαρχία των θαλασσών και του εναέριου χώρου παρέμειναν στην Τουρκία».

Η Hurriyet από την άλλη, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, σημειώνει ότι «βάλαμε τους Έλληνες να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου», ενώ χαρακτηρίζει «προκλητικές» τις ελληνικές NAVTEX για ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο!


ΠΗΓΗ: newsbreak.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια