ΕΠΟΠ Επχίας σήκωσε ψηλά την Ελληνική Σημαία σε Νατοϊκό Μαραθώνιο στο Κόσσοβο (7 ΦΩΤΟ)

Πρωτιά για Έλληνα Στρατιωτικό τον ΕΠΟΠ Επχία (ΤΘ) Ανδρέα Μαυρόπουλο στο Στρατηγείο της KFOR της Πρίστηνας Κοσσόβου (camp film city) σε Μαραθώνιο 42 χιλμ.

«Ευλογία όταν μάχεσαι για την πατρίδα σου εκτός συνόρων και κατακτάς την 1η θέση σε έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό μαραθώνιο ανάμεσα σε τόσα κράτη. Ύψιστη τιμή και υπερηφάνεια όταν φορώντας την Ελληνική παραλλαγή σηκώνεις ψηλά την Ελληνική σημαία εκεί που πρέπει να είναι πάντα, εκεί που της αξίζει, πάνω από όλες τις άλλες!» Με τα λόγια αυτά περιγράφει ο ΕΠΟΠ Επχίας (ΤΘ) Ανδρέας Μαυρόπουλος, Πλήρωμα Άρματος 33ΕΜΑ τη νίκη του στο μαραθώνιο που διοργανώθηκε στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2020, για φιλανθρωπικό σκοπό στο Κοσσυφοπέδιο, όπου βρίσκεται η ΕΛΔΥΚΟ 3, στο Film City, στην βάση της KFOR στην Πρίστινα.

Ο Ανδρέας Μαυρόπουλος συμμετείχε στον μαραθώνιο – έτρεξε 18 φορές γύρω από την περίφραξη του στρατοπέδου σε μία φορά – και βγήκε πρώτος σηκώνοντας ψηλά την ελληνική σημαία, ενώ ήταν ο μόνος Έλληνας που συμμετείχε σε αυτή την κατηγορία.

Κλικ για μεγέθυνση:

Όπως μάθαμε υπήρχαν και άλλες κατηγορίες αγώνα π.χ. ημιμαραθώνιος, μαραθώνιος σε δύο ημιμαραθωνιους σε δύο μέρες, μαραθώνιος σε τρεις φορές ?14km σε δύο μέρες.

Εκείνος όμως επέλεξε το δύσκολο, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε «για αυτά είμαι…»

Ο αγώνας έγινε την Κυριακή το πρωί 27 Σεπτεμβρίου, και όπως ήταν αναμενόμενο είχε την υποστήριξη από τους συναδέλφους του, που ήταν μαζεμένοι σε ένα μαγαζί που περνούσε από μπροστά η διαδρομή και τον ενθάρρυναν.

Ο ΕΠΟΠ Επχίας (ΤΘ) Ανδρέας Μαυρόπουλος βγήκε πρώτος με διαφορά 25? από τον δεύτερο και τερμάτισε με την Ελληνική σημαία και όπως λέει «ένιωσα το μέγιστο…. Δεν περιγράφεται!!!!»

Να σημειωθεί ότι ο αγώνας έγινε virtual δεν έτρεξαν ταυτόχρονα όλοι μαζί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια