Νέα NAVTEX της Τουρκίας με πραγματικά πυρά από 12 έως 14 Σεπ βόρεια της Κύπρου (ΧΑΡΤΗΣ)

Νέα NAVTEX της Τουρκίας με πραγματικά πυρά από 12 έως 14 Σεπ βόρεια της Κύπρου (ΧΑΡΤΗΣ)


Η Άγκυρα εξέδωσε νέα NAVTEX με την οποία δεσμεύει περιοχή βόρεια της Κύπρου για άσκηση με πραγματικά πυρά από τις 12 έως τις 14 Σεπτεμβρίου - Η νέα NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία δεν έχει σχέση με την περιοχή όπου κάνει έρευνες το Oruc Reis


Νευρική και σπασμωδική ήταν η αντίδραση της Τουρκίας απέναντι στην πλήρη στήριξη που παρείχε ο Ευρωπαϊκός Νότος, η ΕΕ, αλλά και οι ΗΠΑ στις προκλήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο. Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις τόσο του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και του τουρκικού ΥΠΕΞ, η Άγκυρα συνεχίζει τον «πόλεμο των NAVTEX».

Πέρα από την παρουσία του Oruc Reis κοντά στο Καστελλόριζο και στη Ρόδο, η οποία θα παραταθεί με συνεχείς NAVTEX, η Άγκυρα εξέδωσε νέα NAVTEX με την οποία δεσμεύει περιοχή βόρεια της Κύπρου για άσκηση με πραγματικά πυρά από τις 12 έως τις 14 Σεπτεμβρίου και δεν σχετίζεται με την περιοχή όπου κάνει έρευνες το Oruc Reis.

Μάλιστα, στη δεσμευμένη περιοχή περιλαμβάνεται και μέρος από τα Κατεχόμενα, τα οποία θα λειτουργήσουν ως βάση της άσκησης αυτής του τουρκικού στόλου.


Οι συντεταγμένες της τουρκικής NAVTEX


Η νέα πρόκληση της Άγκυρας έρχεται στον απόηχο της καταδίκης των ενεργειών της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, αύριο Σάββατο στην Κύπρο, αλλά και τις δηλώσεις του Αυστριακού Καγκελάριου Σεμπάστιαν Κούρτς ο οποίος ζήτησε από την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ε.Ε με την Τουρκία.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στη Βιέννη σημειώνεται, ότι στην τηλεδιάσκεψη η Αυστρία ζήτησε και πάλι να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία, αίτημα, που σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει, και η Σλοβακία.

Σε πρόσφατες συνεντεύξεις του, ο Αυστριακός καγκελάριος κατήγγειλε ότι η χρησιμοποίηση, από την Τουρκία των μεταναστών ως όπλο κατά της Ευρώπης και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου απέναντι στην Ελλάδα με γεωτρήσεις σε ελληνικό έδαφος, είναι «απολύτως ανεπίτρεπτα».

ΠΗΓΗ: in.gr - ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια