Eκκρεμή ζητήματα Στρατιωτικών-Κάλυψη εξόδων ολιγοήμερων διακοπών οικογένειών τους (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Eκκρεμή ζητήματα Στρατιωτικών-Κάλυψη εξόδων ολιγοήμερων διακοπών οικογένειών τους (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Ερώτηση (4471/25-02-2020) του Βουλευτή Νομού Σερρών κ. Κωνσταντίνου Μπούμπα, για τις «Συνθήκες εργασίας εν ενεργεία Στρατιωτικών», η οποία αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Όπως έχουμε πληροφορηθεί από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα στους ενεργεία στρατιωτικούς, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Συγκεκριμένα, είναι ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για την διασφάλιση της δυνατότητας σίτισης των στελεχών, κατά περίπτωση, με αποκλειστική κάλυψη των σχετικών δαπανών από την υπηρεσία, εν καιρώ ειρήνης. Επιπλέον, είναι αναγκαία η διαμόρφωση εντός των στρατοπέδων κατάλληλων χώρων ανάπαυσης ανδρών και γυναικών, καθώς και η διασφάλιση των στρατιωτικών που υποφέρουν από σοβαρά προβλήματα υγείας, πάλι εν καιρώ ειρήνης. Άλλωστε, το έτος 2020, μπορεί να θεωρηθεί ότι, υπήρξε ιδιαίτερα επίπονο και απαιτητικό για τα εργαζόμενα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε πολλές, δε, περιπτώσεις, μεγάλο μέρος στρατιωτικών δεν έλαβαν καλοκαιρινή άδεια, περιορίζοντας δραστικά και το οικογενειακό τους περιβάλλον (συζύγους και παιδιά), δεδομένου και του ενδεχόμενου φόβου για εμφάνιση νέων περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού. Το τελευταίο γεγονός εγείρει και την αναγκαιότητα πρόνοιας σχετικά με την προοπτική παροχής προγραμμάτων κάλυψης εξόδων για ολιγοήμερες διακοπές των οικογενειών των στρατιωτικών ανά την Επικράτεια.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να μεριμνήσετε για την επίλυση των ανωτέρω αναφερόμενων ζητημάτων, που εντοπίζονται σε στελέχη πολλών υπηρεσιών και μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων;

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια