Παναγιωτόπουλος για στέγαση Στρατιωτικών: Υφίσταται η δυνατότητα διαμονής σε ξενώνες (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Παναγιωτόπουλος για στέγαση Στρατιωτικών: Υφίσταται η δυνατότητα διαμονής σε ξενώνες (ΕΓΓΡΑΦΟ)



Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Προβλήματα στέγασης του στρατιωτικού προσωπικού», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Αναφορικά με το Στρατό Ξηράς (ΣΞ), τον οποίο αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταθέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), για όσα στελέχη κατά το παρελθόν διέμεναν σε μισθωμένα από ιδιώτες οικήματα, υφίσταται η δυνατότητα διαμονής σε ξενώνες του ΣΞ, οι οποίοι έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν ως Στρατιωτικές Εκμεταλλεύσεις, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος και καταβολής χαμηλού αντιτίμου. Επιπλέον, για τα στελέχη που διέμεναν σε ΣΟΑ - ΣΟΜΥ - ΣΟΕΠΟΠ, υφίσταται κατά τα προβλεπόμενα η δυνατότητα τρίμηνης παράτασης, μετά την υποβολή ανάλογης αναφοράς.

Όσον αφορά στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία, δεν παρουσιάστηκαν περιπτώσεις στελεχών που να αντιμετώπισαν ανάλογο πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση, η αναστολή υλοποίησης των μεταθέσεων αποτελεί μέτρο, το οποίο έχει προσωρινό χαρακτήρα και εφαρμόζεται στο πλαίσιο κάλυψης επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών που ανάγονται στην εκπλήρωση του έργου και της αποστολής των ΕΔ.

Το σχετικό έγγραφο:


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Υπουργέ αν δεν επαρκούν τα ΣΟΑ-ΣΟΜΜΥ ,υπάρχουν και οι δομές για τους λαθρομετανάστες .Ετσι και αλλιώς στη ιδια κατηγορία μας κατατάσσεις,αφου στις εφημερίδες ειδα φωτογραφίες με Έλληνες στρατιώτες να στήνουν σκηνές για να μείνουν οι λαθρομετανάστες που κάψανε την Μόρια .Ευτυχώς για εσάς Υπουργέ που αποστρατευτήκαμε εμείς οι παλιοί με άλλες παραστάσεις στο μυαλό μας.....θα ήσουνα άβολα στη θ΄εση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή