Ανισότητα στα μισθολογικά κλιμάκια ΕΜΘ-Απαιτείται άμεση λύση

Ανισότητα στα μισθολογικά κλιμάκια ΕΜΘ-Απαιτείται άμεση λύση

Έγγραφο ΕΣΠΕΕΒ προς ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (28/09/2020) με θέμα την Ανισότητα μισθολογικών κλιμακίων ΕΜΘ μετά την ψήφιση του Ν.4609/2019

Ειδικότερα:

1. Σύμφωνα με το ν.4472/17 ο οποίος καθόρισε το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών, η κατηγορία στρατιωτικού προσωπικού των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) εντάχθηκε στη Γ’ κατηγορία μισθολογικής κατάταξης.

2. Ακολούθως, η νομοθετική ρύθμιση του ν.4609/2019 έδωσε στους ΕΜΘ τη δυνατότητα προαγωγής σε βαθμό αξιωματικού. Ωστόσο δεν βελτίωσε την αντίστοιχη μισθολογική τους αντιμετώπιση με τη θέσπιση νέου μισθολογικού κλιμακίου, με αποτέλεσμα εδώ και ένα χρόνο κάποιοι να πληρώνονται βάσει μισθολογικού κλιμακίου που αντιστοιχεί σε βαθμό Ανθστη παρότι έχουν ήδη προαχθεί στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντίστοιχων.

3. Η έννοια του βασικού μισθού είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι αποτελεί συνήθως την βάση υπολογισμού της ποσοστιαίας αναλογίας των υπολοίπων εργοδοτικών παροχών που προστίθενται στο ύψος του βασικού μισθού και αποτελούν το συνολικό μέγεθος των αποδοχών.

4. Σε άμεσο χρονικό διάστημα, συνάδελφοί ΕΜΘ οι οποίοι κατατάχθηκαν με τον Ν.1513/1985, θα αποστρατευτούν λόγω συμπλήρωσης ορίου ηλικίας ή 35ετίας, χωρίς να λάβουν τις αποδοχές που αντιστοιχούν στο βαθμό που φέρουν. Αυτό έχει αρνητική επίδραση στον υπολογισμό των μερισμάτων, της σύνταξης και του εφάπαξ γι΄ αυτούς που αποστρατεύονται με το βαθμό αξκού.

5. Αναμένουμε από την Πολιτική Ηγεσία να αποκαταστήσει την ανωτέρω μισθολογική αγκύλωση που αφορά τη συγκεκριμένη κατηγορία στρατιωτικού προσωπικού, εντάσσοντάς τους στη Β’ μισθολογική κατάταξη όπως οι συνάδελφοί τους μονιμοποιηθέντες Εθελοντές του ν.δ.445/74 και μονιμοποιηθείσες Εθελόντριες του ν.705/77 από τη στιγμή που απέκτησαν το δικαίωμα προαγωγής σε βαθμό αξκου.

6. Χειριστής Θέματος: Τσιοπράς Δημήτρης.

7. Οι κ.κ. βουλευτές της Εκλογικής Περιφέρειας μας ,προς τις/τους οποίες/οποίους κοινοποιείται το παρών έγγραφο , παρακαλούμε αφενός να προβούν στην ανάδειξη του συγκεκριμένου θέματος , αφετέρου να συνδράμουν στην επίλυση του.

8. Η Ένωση μας είναι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Δημήτριος Κοντούρης
Ο Γεν. Γραμματέας Δημήτριος Τσιοπράς

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

 1. Εσεις οι ιδιοι ζηταγατε τη δικαιωση του βαθμου και οχι λεφτα. Τωρα τι εγινε ξαφνικα?
  Ορθοτερο θ ηταν ν ζητατε μετατροπη του κλιμακιου που ηδη ανηκεται να περιλαμβανει το βαθμο σας.
  Αν κ δν θ επρεπε να συζητιεται ξαν το θεμα αυτο γτ εσεις θελατε δικαιωση βαθμου . Εκει που θελατε να γινετε ανθλγοι ξαφνικα θελατε να γινεται υπλγοθ κ τωρα εντελως ξαφνικα θελετε κ αλλο μισθολογικο κλιμακιο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σχολή οπλιτών σμυ. Ούτε δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν έχουν ,τουλάχιστον από το 1992 και πριν, γιατί οι επόμενοι έχουν μόνο δευτεροβάθμια αλλά πληρώνονται σαν ΤΕ και το καλύτερο σχολιάζουν και ανώτερους σε γραμματικό επίπεδο. Από το παραπάνω κείμενο διαφαίνεται ότι δεν ξέρει να τονίζει τις λέξεις άρα μιλάμε για άτομο υποχρεωτικής εκπαίδευσης , συνεπώς σχολής οπλιτών πριν το 1992.

   Διαγραφή
 2. Ότι προβλέπει ο Νόμος.Απλά.Τι δεν καταλαβαίνεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σε 15 χρόνια τελειώνει ο θεσμός των ΕΜΘ. Μετά να σας δώ με ποιούς θα τρώγεστε κακομοίρηδες. Αααα ξέχασα, οι διετούς vs τριετούς φοίτησης. Ε ρε γλέντια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή