Τέλος στην αναστολή των αδειών των στελεχών των ΕΔ

Τέλος στην αναστολή των αδειών των στελεχών των ΕΔ

Αίρεται η ανάκληση αδειών που επιβλήθηκε στις αρχές Αυγούστου για τα στελέχη των ΕΔ

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) «απελευθέρωσε» τις άδειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά την αναστολή τους που επιβλήθηκε στις 10 Αυγούστου.

Η απόφαση αφορά τόσο το στρατιωτικό όσο και το πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι άλλη μία ένδειξη της αποκλιμάκωσης που παρατηρείται στα «καυτά» μέτωπα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Υπενθυμίζεται πως στις 10 Αυγούστου είχε συγκληθεί το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) με αντικείμενο την εκτίμηση της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο.

Ήταν η μέρα που η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο ORUC REIS, για περίπου ίδια περιοχή που περιγραφόταν σε προηγούμενη ΝΑVΤΕΧ που είχε εκδώσει προ 20ημέρου, για το ίδιο πλοίο, το οποίο, ωστόσο, τότε δεν έπλευσε προς τη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι πληροφορίες ανέφεραν τότε πως το ORUC REIS είχε αποπλεύσει συνοδευόμενο από τα βοηθητικά πλοία και αριθμό μονάδων του τουρκικού Στόλου που παρακολουθούνταν από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες είχαν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας.

Στο πλαίσιο αυτό είχε δοθεί εντολή να ανακληθούν οι άδειες των στελεχών επιλεγμένων μονάδων και των τριών όπλων.

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια