Άγγελος Μητρετώδης: Πήρε μετάθεση σε επιτελική θέση στην Αθήνα

Άγγελος Μητρετώδης: Πήρε μετάθεση σε επιτελική θέση στην Αθήνα


Μετά την περιπέτεια της σύλληψής του από τους Τούρκους και την κράτησή του για 167 μέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, ο Έλληνας Υπολοχαγός -πλέον- του Ελληνικού Στρατού Άγγελος Μητρετώδης τοποθετήθηκε πρόσφατα σε μείζον επιτελείο της Αθήνας.

Η θητεία του στην παραμεθόριο, όπου όφειλε να υπηρετήσει ως νεαρός Ανθυπολοχαγός, έληξε, και ο Αξιωματικός του Μηχανικού πήρε μετάθεση, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr, σε σημαντική διοικητική θέση. Από το νέο του πόστο ο Άγγελος Μητρετώδης παρέχει τις εξειδικευμένες γνώσεις του πάνω στην εκπόνηση μελετών και εκτέλεση κατασκευαστικών και επισκευαστικών έργων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Άφησε πίσω του τον «εφιάλτη» του Έβρου

Αρχικά, ο Έλληνας Στρατιωτικός, που έγινε διεθνώς γνωστός λόγω της σύλληψής του, μαζί με τον ΕΠ.ΟΠ. Λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, το 2018, από Τούρκους, ήταν προγραμματισμένο να μετατεθεί σε ειδική στρατιωτική μονάδα του Μηχανικού, ωστόσο στη συνέχεια κρίθηκε σκόπιμο, λόγω υπηρεσιακών αναγκών, να επανδρώσει τη θέση στο εν λόγω επιτελείο.

Σημειώνεται ότι μετά την αποφυλάκισή του ο Άγγελος Μητρετώδης είχε ζητήσει να μετεκπαιδευτεί στο εξωτερικό, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε. Έκτοτε παρέμενε εντός συνόρων, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη και η ΕΔΕ για τη σύλληψή του. Πιο συγκεκριμένα, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να μεταβεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να λάβει εκπαίδευση σε «ειδικό σχολείο». Τον στόχο αυτό, μάλιστα, είχε προσπαθήσει να πετύχει στο παρελθόν, αλλά ήρθε δεύτερος στη σχετική διαδικασία επιλογής υποψηφίου.

Πλέον, όπως όλα δείχνουν, ο Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού έχει αφήσει πίσω του τον «εφιάλτη» της σύλληψής του και συνεχίζει την καριέρα του στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας πάντα στο πλευρό του την οικογένειά του και την υποστήριξη των συναδέλφων του.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Απο που οι εξειδικευμενες γνωσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΟΥΡΔΕΣ. Την ΣΤΕΑΜΧ περναει ο ανθρωπος, οπως ολοι οι Αξκοι ΜΧ. Αρθρο μες στη σαλτσα και την χαλασμενη σως. ΥΠΟΨΗ οτι ΟΥΤΕ που τον γνωριζω, αλλα απο σποντα ξερω που υπηρετει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή