Απειλές Τσελίκ με την επίσκεψη Πομπέο: Αν θέλουν θα τα πούμε στο πεδίο της μάχης (ΒΙΝΤΕΟ)

Απειλές Τσελίκ με την επίσκεψη Πομπέο: Αν θέλουν θα τα πούμε στο πεδίο της μάχης (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντέδρασε ο Ομέρ Τσελίκ στην επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα - Οι νέες απειλές της Τουρκίας

Ιδιαίτερα ενοχλημένη παρουσιάζεται η τουρκική πλευρά λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, Μάικ Πομπέο, στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών για μονομέρεια και χαρακτήρισε άκομψη τη συγκεκριμένη στάση.

Μάλιστα κάλεσε τον κ. Πομπέο να διατηρήσει ουδέτερη στάση, γιατί οι μονομερείς επισκέψεις και δηλώσεις δίνουν λάθος μηνύματα.

Παράλληλα, για μία ακόμα φορά έκανε προκλητικές δηλώσεις αναφορικά με τις προθέσεις της στα ελληνοτουρκικά ζητήματα. «Η Τουρκία είναι χώρα της διπλωματίας, αν θέλουν να λύσουμε το πρόβλημα με διπλωματία αλλά αν δεν θέλουν θα το λύσουμε στο πεδίο της μάχης» είπε χαρακτηριστικά.


Στη βάση της Σούδας Μητσοτάκης και Πομπέο

Επίσκεψη στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της βάσης της Σούδας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης (29/09/2020), ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Πομπέο ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από τους διοικητές των δύο βάσεων, της αμερικανικής και της ελληνικής και μετά μετέβησαν στη ναυτική βάση στο Μαράθι, στην προβλήτα Κ14. Παράλληλα ξεναγήθηκαν σε ελληνική φρεγάτα που βρίσκεται στο ναύσταθμο.


Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, η δεύτερη επίσκεψη μόλις μέσα σε έναν χρόνο, αντανακλά τον κομβικό ρόλο που παίζει αφενός η Θεσσαλονίκη ως αναπτυξιακό κέντρο για την περιοχή των Βαλκανίων και αφετέρου η Σούδα για τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή».


ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια