Ο επισείων της φρεγάτας Σαλαμίς

Ο επισείων της φρεγάτας Σαλαμίς

Τη σκηνή που θα σας περιγράψω τώρα δεν την έδειξαν οι κάμερες κατά την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο και του Πρωθυπουργού στη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Σαλαμίς», η οποία να σημειώσω μέχρι προσφάτως βρισκόταν, επί 35 ημέρες, στην ΝΑ Μεσόγειο παρακολουθώντας τις κινήσεις του Oruc Reis και του τουρκικού στόλου.

Οι Πομπέο και Μητσοτάκης την ώρα που επιβιβάζονταν στη φρεγάτα, άγημα του Πολεμικού Ναυτικού απέδωσε τις προβλεπόμενες σε τέτοιες περιπτώσεις τιμές. Και δεν είναι μόνον τα «παρουσιάστε άρμ», αλλά, όπως μου είπαν στρατιωτικές πηγές ήταν και η ύψωση του «επισείοντος» του Πρωθυπουργού στο κοντάρι.

Για να γίνω πιο κατανοητός σας λέω ότι επισείοντες σε πλοία είναι συνήθως ένα αρκετά επίμηκες τρίγωνο ή ορθογώνιο από σακελίδα, αναρτημένο επί του επιμήλου του υψηλότερου ιστού των πολεμικών πλοίων. Αποτελεί το διεθνές διακριτικό σήμα το οποίο επιβεβαιώνει ότι το πλοίο που τον φέρει κυβερνάται από αξιωματικό και βρίσκεται επ΄αυτού σημαντικό πολιτικό πρόσωπο.

Ο επισείων παραμένει συνεχώς αναρτημένος, εφόσον δεν είναι αναρτημένο κανένα άλλο σήμα ναυτικής διοικήσεως, όπως για παράδειγμα η σημαία του ανωτάτου πολιτειακού άρχοντος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια