Γιατί βρίσκονται 15 πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού ανάμεσα στην Κύπρο και τη Συρία (ΧΑΡΤΗΣ)

Γιατί βρίσκονται 15 πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού ανάμεσα στην Κύπρο και τη Συρία (ΧΑΡΤΗΣ)


Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται ένας τόσο μεγάλος ρωσικός στρατιωτικός σχηματισμός στη θαλάσσια περιοχή

Μεγάλος αριθμός ρωσικών πολεμικών πλοίων εθεάθη να πλέει πρόσφατα μεταξύ των ακτών της Συρίας και της Κύπρου στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με ρωσικές πηγές.

«Οι ειδικοί ανησυχούν σοβαρά για την παρουσία τουλάχιστον 15 ρωσικών πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων στα ανοικτά των ακτών της Συρίας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται εδώ ένας τόσο μεγάλος στρατιωτικός σχηματισμός, ο οποίος δημιουργεί υποψίες σχετικά με το εάν η Ρωσία σκοπεύει να αναλάβει στρατιωτική ειδική επιχείρηση εναντίον τζιχαντιστών χρησιμοποιώντας το ναυτικό», αναφέρει το AlMasdarNews.com.

Όπως αποτυπώνεται στον θαλάσσιο χάρτη, τα 15 ρωσικά πολεμικά πλοία και τα υποβρύχια φαίνεται να βρίσκονται μεταξύ της Κύπρου και της Συρίας, μαζί με μερικά πλοία βόρεια της Αιγύπτου και ένα άλλο κοντά στο κεντρικό τμήμα της Μεσογείου.


Σύμφωνα με το κανάλι Telegram, «ένα από τα τελευταία που εμφανίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Συρίας ήταν το δεξαμενόπλοιο του βόρειου στόλου του ρωσικού ναυτικού «Akademik Pashin».

Αυτή η μεγάλη συγκέντρωση πλοίων του ρωσικού πολεμικού ναυτικού  συνέπεσε χρονικά με μια περίοδο αυξημένης έντασης μεταξύ Τουρκίας, Κύπρου και Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς Αθήνα και Λευκωσία κατηγορούν την Άγκυρα για εισβολή στα χωρικά τους ύδατα.

ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια