Φωτογραφία-ντοκουμέντο: Η τρύπα στο Kemal Reis μετά τη σύγκρουση με το Λήμνος (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτογραφία-ντοκουμέντο: Η τρύπα στο Kemal Reis μετά τη σύγκρουση με το Λήμνος (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκάθαρη η εικόνα από τη ζημιά που υπέστη το Kemal Reis

Φωτογραφία όπου φαίνεται ξεκάθαρα η ρωγμή που έχει υποστεί το Kemal Reis μετά από την πρόσκρουση με τη φρεγάτα «Λήμνος» ήρθε στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα τόσο η εφημερίδα Καθημερινή όσο και το protothema.gr δημοσιεύουν φωτογραφικό υλικό όπου απεικονίζεται η δεξιά πρυμναία πλευρά της τουρκικής φρεγάτας τύπου ΜΕΚΟ, ο κυβερνήτης της οποίας προσπάθησε να προσπεράσει και να τη φέρει σε θέση εμποδίου προς την ελληνική φρεγάτα τύπου «S». Ο ελιγμός του Τούρκου κυβερνήτη ήταν ανεπαρκής, με αποτέλεσμα η πλώρη να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο Kemal Reis.

Κλικ για μεγέθυνση:



Τη 12η Αυγούστου η Ελλάδα και η Τουρκία έφτασαν ουσιαστικά μια ανάσα από την πρόκληση θερμού επεισοδίου όταν η τουρκική φρεγάτα Kemal Reis που συνόδευε το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis προσέκρουσε στην ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» που παρακολουθούσε τις κινήσεις του τουρκικού στολίσκου σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η ελληνική φρεγάτα τύπου S, με το μασίφ σίδερο περίπου τεσσάρων μέτρων στην πλώρη του, επακούμβησε την Kemal Reis στο υπόστεγο που τοποθετείται το ελικόπτερο και στο κύριο κατάστρωμα. Οι λανθασμένοι υπολογισμοί και οι επικίνδυνοι ελιγμοί του Τούρκου κυβερνήτη είχαν ως συνέπεια την πρόκληση του ρήγματος 3x1. Αν ο Έλληνας Κυβερνήτης δεν έδινε εντολή οι μηχανές του «ΛΗΜΝΟΣ» να κινηθούν ανάποδα, ίσως να μην μιλούσαμε για «επακούμβηση» αλλά και κάτι πολύ χειρότερο, σημειώνεται από αξιόπιστες πηγές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του hellasjournal, οι πληροφορίες λένε ότι τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων ήταν πανέτοιμα να φέρουν εις πέρας οποιαδήποτε αποστολή και βρίσκονταν σε πλήρη εγρήγορση.


ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια