Βίντεο «αερομαχίας» με Ελληνικά F-16 έδωσε στη δημοσιότητα η ενοχλημένη Άγκυρα

Βίντεο «αερομαχίας» με Ελληνικά F-16 έδωσε στη δημοσιότητα η ενοχλημένη Άγκυρα


Σκληρές αερομαχίες είχαμε χθες το μεσημέρι νότια του Καστελόριζου, ενώ η ενοχλημένη Άγκυρα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο φέρεται να καταγράφεται «αερομαχία» με ελληνικά F-16.

Η 'Άγκυρα, ενοχλημένη από την ελληνική αντίδραση, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο φέρεται να καταγράφεται καταδίωξη έξι ελληνικών F-16 που πετούσαν για Κύπρο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μαρίνου Γκασιάμη στο MEGA, Έλληνες χειριστές αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουμε αν το υλικό είναι αυθεντικό, ενώ εκτός αυτού, η ελληνική εξάδα των F-16 που πετούσε προς Κύπρο δεν ενεπλάκη σε αερομαχία. Επίσης, όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων, δεν εμφανίζονται ημερομηνία ούτε περιοχή. Σε κάθε περίπτωση το βίντεο εξετάζεται από τις αρμόδιες αρχές.

Στο μεταξύ σκληρές αερομαχίες είχαμε χθες το μεσημέρι νότια του Καστελόριζου όταν τουρκικά μαχητικά προσπάθησαν να παρενοχλήσουν τα Ελληνικά κατά την επιστροφή τους από την Κύπρο.

Οι Έλληνες χειριστές όμως είχαν προβλέψει το επικίνδυνο επιθετικό παιχνίδι των Τούρκων στον αέρα και έστησαν την δική τους ενέδρα περικυκλώνοντας τα Τουρκικά μαχητικά.

Παρά τις μεγαλοστομίες Ερντογάν σχετικά με τις στρατιωτικές δυνατότητες της χώρας του επί του πεδίου τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για αυτόν.

Μετά την επακούμβηση της φρεγάτας Λήμνος επί της Κεμάλ Ρέις και την αθέατη μετάβαση δύο ελληνικών F-16 στην Κύπρο την Τρίτη για την άσκηση Ευνομία, την Πέμπτη οι Τούρκοι πιλότοι βρέθηκαν σε…ελληνικό αεροπορικό περίτεχνο…σάντουϊτς.

Έξι ελληνικά μαχητικά μετέβησαν χθες αθέατα στην Κύπρο πετώντας χαμηλά.

Στην επιστροφή οι Τούρκοι θέλησαν να τους στήσουν ενέδρα στέλνοντας 6 δικά τους F-16 προκειμένου να τα παρενοχλήσουν νότια του Καστελορίζου.

Το ελληνικό επιτελείο όμως είχε προβλέψει αυτή την κίνηση. Απογείωσε 10 ελληνικά F-16 που αρχικά πέταξαν χαμηλά. Βλέποντας τα τουρκικά να πλησιάζουν χωρίστηκαν σε δύο σμήνη εκ των οποίων το ένα συνέχισε χαμηλά και το δεύτερο ανέβηκε ψηλότερα από τα τουρκικά.

Όταν δόθηκε το σήμα από την αίθουσα επιχειρήσεων η ελληνική τανάλια έκλεισε από ψηλά και χαμηλά κάνοντας…σάντουιτς τους τούρκους που μετά από σύντομη αλλά σκληρή αερομαχία αποχώρησαν.


ΠΗΓΗ: megatv.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια