Ας μην κοροϊδευόμαστε

Ας μην κοροϊδευόμαστε


Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη - ktzor@naftemporiki.gr

Ανέτρεξα στην ιστοσελίδα του Πολεμικού Ναυτικού για τον ναύαρχο Διακόπουλο, εδώ και έναν χρόνο Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού. Ομολογώ ότι από ναυάρχους των νεότερων χρόνων ήξερα μόνο τον Γελεβουρδέζο, που στούκαρε ένα πλοίο στον Ισθμό («Δεσποινίς διευθυντής») και τον Τσαχτσαρίδη, που κατέλαβε τα Δαρδανέλια («Η Βίλλα των Οργίων»).

Ο ναύαρχος Διακόπουλος δεν είναι κινηματογραφικός, αλλά έγινε «ας μην κοροϊδευόμαστε» αποκαλυπτικά διαπιστωτικός με τη δήλωσή του για το «Οruc Reis». Ναι, αυτήν την «ψαροπούλα», που την είχε παρασύρει τον Φεβρουάριο ο άνεμος 128 ναυτικά μίλια από το σύμπλεγμα Καστελόριζου.

Ο απόστρατος, ο οποίος υπήρξε και ναυτικός ακόλουθος στην Άγκυρα (2008-2011) γνωρίζοντας έτσι από κοντά τον τρόπο σκέψης και δράσης της, τα είπε τσεκουράτα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. «Ναι, έχει κάνει έρευνες, για να μην κοροϊδευόμαστε… Αλλά είναι πιο πολύπλοκο το θέμα… Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνες έστω και μισής ώρας, το τουρκικό ερευνητικό έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση (σ.σ.: των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων)…

Η όλη κίνηση του πλοίου δείχνει όμως ότι δεν ήταν αυτός ο πρώτιστος και πραγματικός του σκοπός…Τις πρώτες μέρες δεν είχε κάνει καθόλου έρευνες, ούτε είχε απλώσει καλώδια. Όταν εμείς το «σηκώσαμε» το θέμα και είπαμε ότι δεν κάνει έρευνες, άπλωσε καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες… Ένα καλώδιο έχει, δεν έχει δύο. Για να σας δώσω μια μεταφορά, μαρκάρει την περιοχή του. Όποιος έχει βγάλει βόλτα τον σκύλο του καταλαβαίνει τι εννοώ».

Καταλάβαμε, υπό άλλες συνθήκες με τον παραλληλισμό θα γελάγαμε. Καταλάβαμε και με την προσπάθεια του ναυάρχου να ανασκευάσει, προφανώς κατόπιν άνωθεν δυσφορίας, ανακούφιση δεν μεταλάβαμε.

Δεν εννοούσε αυτό, εννοούσε «προσπάθεια ερευνών», «όχι όμως, πραγματοποίηση, με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX».

Ας μην κοροϊδευόμαστε με «θορύβους» και άπλωμα καλωδίων, διαρροές αρμοδίων. Ας μην κοροϊδευόμαστε και πίσω από τις επικοινωνιακές τακτικές να κρυβόμαστε.

Είναι μεγάλο το παιχνίδι που έχει στηθεί στη Μεσόγειο των οργίων και όλοι οι παίκτες -κύριοι και μαριονέτες- είναι δοκιμαστές ορίων.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Και εδώ επανερχόμαστε σε ένα παλιό ζήτημα που υποβόσκει δεκαετίες, δηλαδή στο εξωτερικό ποιοι ακριβώς τοποθετούνται, με πια κριτήρια και πως η υπηρεσία τέλος πάντων τις δεξιότητες και τις γνώσεις που αποκτήθηκαν, τα εκμεταλλεύεται για το συμφέρον της Πατρίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή