Πιο επιθετικός από ποτέ ο Ερντογάν: Κάνετε ψευτομαγκιές στο Αιγαίο-Είμαστε έτοιμοι για όλα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πιο επιθετικός από ποτέ ο Ερντογάν: Κάνετε ψευτομαγκιές στο Αιγαίο-Είμαστε έτοιμοι για όλα! (ΒΙΝΤΕΟ)


Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «ψευτόμαγκες στο Αιγαίο» και τόνισε ότι «η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται»

Όλο και πιο επιθετική κάνει τη ρητορική του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς, μιλώντας σε εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της μάχης του Μαντζικέρτ, έκανε λόγο για «ψευτόμαγκες στο Αιγαίο» και τόνισε ότι «η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα θα πάρει αυτό που δικαιούται».

«Εκείνοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία πριν από έναν αιώνα τώρα κάνουν ψευτομαγκιές στο Αιγαίο και δεν είναι παρά μια ψυχολογική αντίδραση ότι σφυρίζουν στο νεκροταφείο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει. Τόνισε, δε, τα εξής: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα σε πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό επίπεδο». «Όλοι θέλουμε να γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν είναι μία χώρα πλέον που μπορούν να δοκιμάζουν την υπομονή της, την αποφασιστικότητά της, τις δυνατότητές της και την τόλμη της. Αν λέμε ότι μπορούμε να το κάνουμε, το κάνουμε και πληρώνουμε το τίμημα. Όποιος θέλει να βγει μπροστά μας και να πληρώσει το τίμημα, ορίστε ας έρθει. Διαφορετικά, ας τραβηχτούν από μπροστά μας, να κοιτάξουμε τη δουλειά μας», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Συμπλήρωσε τα εξής: «Η κληρονομιά του Βυζαντίου πέρασε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία με τον Σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή. Όσοι δεν αξίζουν να λέγονται καν κληρονόμοι του Βυζαντίου, παίρνοντας πίσω τους τους Ευρωπαίους, είναι σημάδι ότι επιδιώκουν την αδικία, την παρανομία και την πειρατεία και δεν μπορούν να πάρουν μαθήματα από την ιστορία».

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε, με το βλέμμα εμφανώς στραμμένο στην Ελλάδα: «Καλούμε τους συνομιλητές μας να συνέλθουν και να ξεχωρίσουν τα λάθη που θα τους οδηγήσουν στην καταστροφή».



ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια