Ενημέρωση με Χάρτες


Την πόρτα του Πρωθυπουργικού γραφείου πέρασε το πρωί της Τετάρτης (12/08) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, για να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό.

Μπορεί από την αρχή των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο να υπήρχε ανοιχτή γραμμή μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά αυτή τη φορά ο Ν. Παναγιωτόπουλος προσήλθε με χάρτες.

Ο υπουργός έδειξε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Oruc Reis» επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας τη ρότα των τουρκικών πλοίων, αλλά και το σημείο που βρίσκονται τα ελληνικά πολεμικά πλοία.

Επίσης την Τετάρτη (12/08) και την Πέμπτη (13/08) ο Ν. Παναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Αιγύπτου και τους ενημέρωσε για την εξέλιξη της κατάστασης. Εξάλλου, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε κοινή ναυτική άσκηση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στην ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής την οποία έχει δεσμεύσει με παράνομη NAVTEX η Τουρκία για διεξαγωγή ερευνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας όλο το βράδυ της Τρίτης (11/08) παρέμεινε στο Πεντάγωνο μαζί με τον διευθυντή του γραφείου του, Θανάση Βάλαρη, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τους Αρχηγούς των τριών Κλάδων.

ΠΗΓΗ: REAL NEWS 15/08/2020 - Γ.Σ. - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια