Τι ζητούν οι Στρατιωτικοί από Α/ΓΕΕΘΑ για τις Μεταθέσεις τους (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Π.Ο.Ε.Σ. προς Α/ΓΕΕΘΑ - Παρακαλούμε για την έγκαιρη ενημέρωση των μετατιθέμενων

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Με το παρόν έγγραφό μας, σε συνέχεια του σχετικού (Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1202/19.8.2020 έγγραφο ΠΟΕΣ), επιτρέψτε μας να συμπληρώσουμε προβλήματα που παρουσιάστηκαν μετά την αναστολή των αδειών του προσωπικού και κατ΄ επέκταση των μεταθέσεων των μετατιθέμενων συναδέλφων μας, που επηρεάζουν σημαντικά τόσο τους ίδιους όσο και σοβαρότερα τις οικογένειές τους.

Συγκεκριμένα μας εγνώσθη ότι με τον προγραμματισμό των μεταθέσεων στελέχη δέσμευσαν (και κατέβαλλαν τα αντίτιμα των εισιτηρίων) θέσεις για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και τα οχήματα τους (συνοδευόμενα και από οικοσκευές) στα ακτοπλοϊκά μέσα μεταφοράς, πλην όμως με την αναστολή τούτων (αδειών - μεταθέσεων) οι ημερομηνίες αλλάζουν (χωρίς να υπάρχει ενημέρωση των ιδίων για νέες ημερομηνίες) και κατά συνέπεια οι δεσμευθείσες θέσεις ακυρώνονται, χωρίς να υπάρχει νέος προγραμματισμός και άρα νέα δέσμευση, στην προσπάθειά τους δε, μετά από επικοινωνία τους με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, αρμόδιοι υπάλληλοι τους γνώρισαν ότι καμία δέσμευση ή αλλαγή δεν μπορεί να υπάρξει από τις εταιρίες, σε κάποιες δε των περιπτώσεων οι δεσμευμένες θέσεις, ιδίως των ΙΧΕ, φτάνουν μέχρι και τα μέση Σεπτέμβρη, μετακυλίοντας το πρόβλημα στα ίδια τα στελέχη.

Γνωρίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών, παρακαλούμε όπως καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για:

- Έγκαιρη ενημέρωση των στελεχών που μετατίθενται, για την ημερομηνία μεταθέσεώς τους, ώστε έγκαιρα στη συνέχεια να φροντίσουν για τη δέσμευση θέσεων στα μέσα μεταφοράς και τη μεταφορά της οικοσκευής τους. 

- Δέσμευση με μέριμνα και ευθύνη της Υπηρεσίας θέσεων στα μέσα μεταφοράς (ακτοπλοϊκά, αεροπορικά, οδικά) για το προσωπικό που μετατίθεται, μετά των οικογενειών τους και την εξασφάλιση έγκαιρης μεταφοράς των οικοσκευών των μετατιθέμενων, όπως ακριβώς συμβαίνει στους σύγχρονους Ευρωπαϊκούς Στρατούς.

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Δεν ζητούν οι Στρατιωτικοί......Ζητούν κάποιοι Συνδικαλισταδες...Θου Κύριε...Δεν θυμάμαι να έχω εξουσιοδοτησει ΚΑΝΈΝΑΝ να μιλάει Δημόσια, εξ ονόματός μου.... Ένας Ανώτερος Αξιωματικός....που πέρασε τα καλύτερα χρόνια της ζωής του σε Φρεγάτες του Στόλου μας...Και δηλώνει ΥΠΕΡΉΦΑΝΟΣ Στρατιώτης για αυτό...!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ......Απομονωστε τους άρτι εμφανισθεντες Στρατοπατερες....Μόνο Αηδία και Αποστροφή προκαλούν... Ξένοι προς το Στράτευμα και τα Ιδανικά τους... ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ.... Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή