Έγγραφο προς ΥΕΘΑ γιατί σταμάτησε η σίτιση Στρατιωτικών που εκτελούν συνεχείς-αυξημένες υπηρεσίες επιφυλακής

Έγγραφο προς ΥΕΘΑ γιατί σταμάτησε η σίτιση Στρατιωτικών που εκτελούν συνεχείς-αυξημένες υπηρεσίες επιφυλακής


Έγγραφο ΠΟΜΕΝΣ προς ΥΕΘΑ-ΥΦΕΘΑ με το οποίο καταγγέλει τα παρακάτω:

α. Προβληματισμός και εκνευρισμός επικρατεί στους στρατιωτικούς, που ενώ εδώ και σχεδόν έναν μήνα, εκτελούν συνεχείς και αυξημένες υπηρεσίες επιφυλακής, ενημερώθηκαν την Πέμπτη 13 Αυγούστου και τις επόμενες ημέρες, ότι σταματά η σίτισή τους από την υπηρεσία και καλούνται οι ίδιοι να μεταβαίνουν για μικρό χρονικό διάστημα στις οικίες τους, με ιδία μέσα, σε αποστάσεις ακόμα και μεγαλύτερες των 40 χλμ, για λήψη φαγητού και να επιστρέφουν για την συνέχιση της υπηρεσίας τους στις Μονάδες τους.

β. Ενώ έχουν το δικαίωμα να σιτίζονται από τους εφοδιασμούς των Μονάδων, η υπηρεσία δεν φρόντισε να καλύψει το στοιχειώδες αυτό δικαίωμά τους, με αποτέλεσμα το σύνολο των στελεχών που είναι σε επιφυλακή, κλήθηκε σε Μονάδες του Στρατού Ξηράς στις περιοχές Ηπείρου, Θεσσαλονίκης, Έβρου και αλλού να μεταβεί σήμερα Σάββατο 15 Αυγούστου στις οικίες τους για λήψη φαγητού.

Τέλος, ζητά την άμεση παρέμβαση της Πολιτικής Ηγεσίας για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος για αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων που προκαλεί στην ψυχολογία και στο ηθικό των στελεχών.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια